Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

Vásárhely nem sértette meg az esélyegyenlőséget

Hódmezővásárhely - Precedens értékű ítéletnek nevezte Lázár János, Vásárhely polgármestere, hogy a Legfelsőbb Bíróság az önkormányzatnak adott igazat az Egyenlő Bánásmód Hatósággal szemben egy két évvel ezelőtt kezdődött ügyben.
A város vezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: egy álláshirdetésben jogi előadót kerestek, és beleírták – már nem először – azt is, előnyt jelent, ha a pályázó vásárhelyi. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Dobszerda kulturális és jogvédő egyesület bejelentése nyomán vizsgálni kezdte az ügyet, és megállapította: az önkormányzat megsértette az esélyegyenlőségi törvényt. Vásárhely a Fővárosi Bírósághoz fordult, ahol első fokon elutasították, a Legfelsőbb Bíróság viszont a városnak adott igazat, és kimondta: jogsértő módon és megalapozatlanul marasztalta el az önkormányzatot az Egyenlő Bánásmód Hatóság.

Az persze törvénytelen lett volna, ha a hirdetésben kikötik, hogy csak vásárhelyit vesznek fel, de az ítélet alapján most már egyértelmű: előnyben részesíthetik őket – fogalmazott Lázár. Kiemelte, a települések azon dolgoznak, hogy helyi vállalkozókat helyzetbe hozzanak, helyi polgároknak állást biztosíthassanak. A Legfelsőbb Bíróság döntése a jövőben is lehetőséget ad arra, hogy ily módon segítsék a vásárhelyieket, az ország 3200 önkormányzata pedig támogatni tudja saját lakosait.

Olvasóink írták

 • 8. Filctoll 2010. március 25. 17:09
  „yuhvan - Én nem vennék rá mérget hogy igy is marad ha a Jobbik kerül hatalomra!”
 • 7. yuhvan 2010. március 25. 03:43
  „Minden Állami ill. Köz szférában meghirdetett állásra már meg vannak az emberek csak kutya kötelességük meghirdetni. A vezető valamelyik rokona vagy épp a sofőr közeli rokona, mert hogy Ő sok mindent tud főnökről vagy épp a titkárnő kicsi fia stb. stb. stb. Ez van és ez nem csak most van így , így volt ez régen is és így is marad!”
 • 6. cikicakk55 2010. március 24. 23:14
  „Emlékszem,hogy abban az évben mikor a nagy fiam lediplomázott( Vidék és Városfejlesztő mérnök) pont abban az évben kerestek embereket az önkormányzatnál,kifejezetten mezőgazdasági diplomával rendelkező embereket, és pont a vidék és városfejlesztési osztályra.na az én fiam is beadta a pályázatát, az önélet rajzát.Ám hiába tette,mert mint kiderült, csak akkor vették volna fel, ha meg van az 5 éves szakmai gyakorlata.Rengeteg helyre elküldte az önéletrajzát,és minden hol csak az 5 éves szakmai gyakorlatot kérték.De könyörgöm, így hogy legyen 5 éves szakmai gyakorlata, ha nem veszik fel.A másik, hogy biztos felkészült lehetett pedig a munkára, hisz elég komoly munka volt már az is, hogy a diplomamunkájára,megkapja a diplomát.Tehát azóta sem a diplomája szerinti munkát végzi.Potyára tanult 4 évet.Szerintem rég meg volt, hogy kit vesznek fel, csak hát kötelességük volt meghirdetni.”
 • 5. skid 2010. március 24. 22:20
  „Mekkora hír. Tényleg nem történik semmi Hódmezőlázárhelyen? Már vagy 1 hete ugyanazok a hírek vannak fenn. A hírek legnagyobb része Megyei Jogú János Királyról szól. Megy a nyalás rettenetesen. Csak nehogy beszoruljon a nyelvetek!
  Délmagyar, össze kellene szednetek magatokat és végre igazi hírekkel kellene szolgálnotok!!!”
 • 4. kakoszeged 2010. március 24. 19:55
  „...Mórahalom is ezt nyomja...és ha minden Önkormányzat eljátszaná, akkor mindenki mindent (munkát, kivitelezést, ...) csak a saját városában/községében csinálhatna?...

  ...”
 • 3. baja2005 2010. március 24. 19:41
  „Na de akkor az országos és megyei pénzekre se ácsingózzon Vásárhely. Részesítse előnyben a helyi befizetéseket. Valahol ez olyannak tűnik, mint ha állam lenne az államban. Vagy mégse?”
 • 2. Filctoll 2010. március 24. 15:25
  „És tessenek elárulni mi van a sok elvesztett perrel? Az miért nem jelenik meg irottan? Évekkel ezelőtt a József Attila szoborral is volt egy nagy cirkusz hogy viasz vagy eredeti, amit ha jól emléxem Áder vagy Orbán felavatott.
  Az önkormányzat fel is jelentett embereket akik azt állitották hogy viasz volt amikor avatták. A Birósági döntésről miért nincs cikk méteres betűkkel?”
 • 1. Agyalapi 2010. március 24. 14:16
  „Végül is ki nyerte el a jogi előadói állást? Végül is előnyben részesültek a helyi pályázók? Érdekes lenne megismerni a Legfelsőbb Bíróság indoklását.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meszelésre sem futja az iskolákban

Míg Vásárhelyen több száz millióból iskolákat újítanak fel, addig a mindszenti oktatási intézményben állagmegóvásra sem nagyon futja. Tovább olvasom