Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Vásárhelyi döntések

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi közgyűlés rendkívüli ülésén több olyan határozatot hozott, melyek érintik a 2008-as költségvetést, a megszavazott koncepciót. A gyermekétkeztetés január 1-jétől 15 százalékkal kerül többe azoknak a szülőknek, akik teljes árú díjat fizetnek. Ez a gyermekek felét érinti.
Az önkormányzat 2500 fiatal étkeztetését támogatja, de alapítványok is segítik a rászorulókat. A lakbéreket átlagosan 10 százalékkal emelik – tudtuk meg Korsós Ágnes jegyzőtől –, de szakértők szerint az így befolyt 5–5,5 millió forint pluszbevétel sem fedezi majd az önkormányzat költségeit.

Együttműködési megállapodásokról is határozott a képviselő-testület. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat működését havi 500 ezer forinttal támogatják, segítenek a pályázatok megírásában, biztosítják ezekhez az önrészt. A polgárőrség hatékonyabb munkájához két személygépkocsi vásárlásával járul hozzá az önkormányzat, valamint 500 ezer forinttal „beszáll" az üzemanyagköltségbe.

A pályázati lehetőségekről is szó esett: Vásárhely három általános iskola bővítésére és egy új óvoda építésére nyújt be pályázatot. A beruházások 1,5 milliárd forintba kerülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi kispuskalőtér a régi maradt

Hódmezővásárhely - Jelenlegi helyéről az Erzsébeti útra akarta áthelyezni a város a vásárhelyi lőteret évekkel ezelőtt – aztán a terv terv maradt. Tovább olvasom