Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Vásárhelyi keringő

Vajon mennyibe kerül, ha valaki ki akar függeszteni egy molinót a hódmezővásárhelyi Kossuth téren? Hogyan kaphat erre cég vagy magánszemély építési engedélyt? Vajon bármit föl lehet-e írni erre a felületre? Szabályozza ezt valamilyen rendelet? Ezeket a kérdéseket szerettük volna föltenni tegnap Hódmezővásárhely jegyzőjének, Korsós Ágnesnek.
Az ötórás rendkívüli közgyűlés utáni pár perces zárt ülést követően a városházi díszterem előterében várakoztam. Kinyílt az ajtó, kilépett rajta a jegyző asszony, karjában egy szakajtónyi irattal. Csak annyit tudtam mondani neki a köszönés után, hogy egy fél percre zavarnám, s már is jött a válasz: „Nem!"

Ezután eszembe jutott, hogy a kérdéseimre talán a műszaki irodán is válaszolni tudnak. A városházi sajtóreferenshez fordultam, vajon a fent említett irodán kit zavarhatnék a kérdésemmel. Közölte, hogy a hatósági csoport vezetőjét, és most ő is hozzá indult, menjünk együtt. Előtte azonban odatelefonált, vajon van-e kedve nyilatkozni? Engem is odahívott, mondjam el, mit szeretnék. Röviden közöltem, hogy pár irodával arrébb vagyok, mi lenne, ha személyesen beszélgetnénk. Azt mondta, jó, de várjak egy fél órát, mert ebédelni szeretne.

Természetesen beleegyeztem. Majdnem átfutottam a titkárságon lévő összes napilapot, amikor csörgött a telefon: a csoportvezető üzente, hogy mégsem ő, hanem mégis a jegyző asszony válaszol nekem: azonnal menjek át hozzá. Átsétáltam. A jegyzői titkárságon azt mondták, hogy várjak, mert vannak nála.

Csöndesen álldogáltam az ajtó előtt, melyen ki-be jártak az emberek. Egyszerre megjelent a sajtóreferens, bement a jegyzőhöz. Fél perc múlva kijött, s közölte velem, hogy a jegyző asszony személyesen nem tud fogadni, mert nagyon elfoglalt.

A kérdéseimet küldjem el neki írásban, hamarosan válaszol is rájuk. Az is lehet, hogy nem ma, hanem egy kicsit később.

Elküldtem tehát kérdéseimet – lásd fentebb.

És most várok. Nagy tisztelettel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbocsátják a pedagógusokat

Kritikusnak ítéli a vásárhelyi demográfiai adatokat és az oktatási intézmények fenntartását a… Tovább olvasom