Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Vásárhelyre költöztek az állattenyésztők - galériával

Hódmezővásárhely - Mintegy 70 ezer látogatóra számítanak a vasárnap estig tartó XIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon Vásárhelyen. Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára pénteki megnyitójában elmondta: a jövőben is mindent megtesznek, hogy minél több uniós forrást mozgósítsanak, és új piacokat keressenek az ágazatnak.
– De jó, kisvasúttal megyünk az állatokhoz – lelkendeztek pénteken a Varga Tamás Általános Iskola tanulói. Hozzájuk társulva jutottunk ki a nemzetközi hírű XIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra, ahol a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumában már a hivatalos megnyitó előtt tolongtak az emberek a standoknál. A 3 nap alatt mintegy 70 ezer látogatóra számítanak – tudtuk meg a szervezőktől.

Megnyílt a XIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Vásárhelyen. Fotó: DM/DV (galéria)

Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében elmondta: az esemény nemzetközi, több világcég képviselteti magát. A bírálók a környékbeli országokból, valamint Írországból és Svédországból is jöttek, de egy francia üzleti delegáció is érkezett Vásárhelyre. Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára megnyitójában hangsúlyozta: az állattenyésztés mindig is húzóágazat volt, tehetség, szorgalom és szaktudás összpontosul benne. A jövőben is mindent megtesznek, hogy minél több uniós forrást mozgósítsanak, és új piacokat – például Oroszország és Kazahsztán – keressenek. – Reméljük, hogy termékeinkkel újra meghódítjuk a világot, lóháton, de nem íjakkal, marhákkal, de hajdúk nélkül – mondta Feldman Zsolt.

Közlekedés
A Tisza Volán Zrt. céljáratokat indít az állattenyésztési napokra. A vásárhelyi főiskola elől 9 órakor startol az első busz. Utána óránként egészkor indulnak a buszok, amelyek este 6 óráig közlekednek. Az utasokat a Piros presszónál, a vasútállomáson, a zsinagógánál, a piacnál és a Serház téren veszik fel. Vissza 9.30-tól mennek a buszok – mindig félkor –, 18.30-kor az utolsó. Az első kisvasút – szombaton és vasárnap is – a nagyállomástól indul 8.30-kor, az utolsó 17.30-kor, és a kiállítási centrumig csak a piacnál áll meg. Vissza 9-től 18 óráig, mindig egészkor indulva fuvaroz utasokat.  
– A gyerekek miatt jöttünk ki – közölte S. Nagy Gabriella, aki a 6 éves Mirtillel és az 1 éves Zéténnyel érkezett –, nekem nem újdonság, én tanyán nőttem fel, de lássanak ők is minél több jószágot. – Nekem a ló a kedvenc állatom, ott van egy kiscsikó – mutatta Mirtill.

Vincze Sándor nejével Borsod megyéből, Rudabányáról érkezett, és elmondta: legalább hatszor voltak már Vásárhelyen az állattenyésztési napokon, és mindig láttak, tanultak valami újat, beszélgettek a kollégákkal. Szakmabeliek, 100 hektáron gazdálkodnak, és szarvasmarhát is tartanak.

A XIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 16 ezer 600 négyzetméteren, mintegy 450 kiállítóval, több mint 1000 állattal – a sertéstől kezdve a lovon, szarvasmarhán és birkán át a szürke marháig és a szamárig –, kirakodóvásárral, gépcsodákkal, állatsimogatóval, változatos programokkal várja ma és holnap a kilátogatókat.

Olvasóink írták

 • 7. pixelplus 2012. május 13. 20:16
  „engem a útfelbontásokon felül nagyon zavar a belépőjegy. elmegy az ember a párjával az 2eFt+parkolás. 3eFt-ért elmegyek pl élményfürdőzni mórahalomra egy napra. horribilis pénzeket szednek a kiállítóktól és az árusoktól aztán és belépőt szednek a néptől úgy, hogy semmit nem nyújtanak. pár évvel ezelőtt még ingyenes volt és sztárvendégeket is hívtak, most meg meg lehet nézni a lovakat meg teheneket egy állatkerti belépő áráért. ez kb olyan mintha mondjuk a tesco ajtajában beszednének 1000Ft beugrót, ha befizeted mehet megnézni a portékát meg vásárolhatsz, ha akarsz....”
 • 6. csavok 2012. május 12. 14:50
  „Délmagyar !
  Van-e bátorságotok írni a közlekedési anomáliákról, amelyeket mindig éppen a kiállítás kezdetére időzítenek egyesek. Lásd.: a Jókai útca felbontása, valami véletlen folytán, éppen a kiállítás kezdete előtti napon. A tavalyi Kutasi út felújításról nem is beszélve.
  Ez az egyesek talán csak nem éppen a privatizációs osztozkodásból kimaradt "díszpinty" , akit sírva búcsúztatunk május végén. Mintha a hírhedt KÖZGÉP tábláját láttam volna az útépítésnél. Csak egy telefon a brancsbeli havernak és már kész is a káosz.
  Még egyszer kérdezem ezt az elvileg a szólásszabadságról folyamatosan szajkózó, "liberális, francia tulajdonú " lapot: Van-e bátorságotok megvizsgálni a közlekedési káosz okait vagy betoji, fenéknyaló firkászok vagytok ??!!
  Várom, várjuk a tényfeltáró cikkeket !
  Üdv.: Csavok”
 • 5. Kékcitrom1 2012. május 12. 14:07
  „És hihetetlen, de ismét mostanra időzítettek egy főút felújítást! :)
  A héten elkezdték a Jókai utca javítását, de még örülhetünk, hogy nem a Kutasi úttal kezdték, mert a kocsisor szombat délelőtt a lehet, hogy Algyőig ért. :)”
 • 4. Queenmargareth 2012. május 11. 18:46
  „vonat és kisvonat, busz a megoldás.”
 • 3. lukrecia 2012. május 11. 18:13
  „Oda en tobbet nem megyek , draga volt nekem is a parkolas. Rablok el onnan.”
 • 2. maci53 2012. május 11. 18:00
  „Nem mutatják a vezérkart és a sleppet akik degeszre zabálják magukat ingyen marhapörlölttel.!!!!”
 • 1. vovozs 2012. május 11. 17:37
  „Drága volt a parkolás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségváros Vásárhelyen: május 19-én

Szűrések, tanácsadás, fitnesz-, torna- és gyerekprogram is lesz a Kossuth téren. Tovább olvasom