Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Vásárhelytől fut a Kékesig Kisházi László

Hódmezővásárhely - A Honvéd Bercsényi SE atlétája, Kisházi László nagy fába vágta a fejszéjét: Vásárhelytől a Kékestetőig fut megállás, nagyobb pihenő nélkül. Tegnap reggel hat órakor indult, és várhatóan ma délután ér fel a csúcsra. A vállalkozásával kapcsolatos szponzori felajánlások az Erzsébet-kórház gyerekosztályát gazdagítják.
– Az ötlet baráti társaságban vetődött fel, és onnan jött, hogy jövőre szeretném teljesíteni a 246 kilométeres Spartathlont – mondta még elindulása előtt Kisházi László, a vásárhelyi Honvéd Bercsényi SE ultramaratonistája, edzője. – A kihívásra készülve még ebben az évben szerettem volna futni „egy hosszabbat". Az is érdekes, hogy az ország egyik legmélyebben fekvő pontjáról, a legmagasabbra, a csúcsra, az 1014 méteres Kékestetőre érek fel. De, hogy ne öncélú legyen, a szponzori támogatásokat – információim szerint több százezer forint gyűlhet össze – az Erzsébet-kórház gyermekosztályának ajánljuk fel, utaljuk át.

Az atléta rendkívüli vállalkozásával a beteg gyerekekre hívja föl a figyelmet. Fotó: Tésik Attila

Kisházi csütörtök reggel hat órakor indult Vásárhelyről, a Kossuth térről, a Kékestetőre várhatóan ma délután érkezik, a 210 kilométeres távon a következő településeket érinti: Szentes, Kunszentmárton, Tiszaföldvár, Martfű, Rákócziújfalu, Rákóczifalva, Szolnok, Besenyszög, Jászkisér, Jászapáti, Jászszentandrás, Boconád, Tarnaméra, Nagyfüged, Ludas, Detk, Markaz, Kékestető. Mikor ezeket a sorokat olvassák, a Jászságban, Jászkisér és Jászapáti térségében kocoghat. A legnehezebb a Markaz–Kékestető közti mintegy 20 kilométeres etap lesz, ezt ugyanis turistaúton és emelkedőn teljesíti. Éjszaka is futott, és csak rövidebb pihenőket – étkezés, egyéb szükségletek – engedélyezett, engedélyez magának, kísérőautó vigyáz rá. Ez a leghosszabb táv, amit valaha teljesített – korábban ez egy 24 órás verseny 160 kilométere volt –, de erőt ad neki, hogy több érintett településen jelezték, hosszabb-rövidebb szakaszon vele tartanak, együtt futnak vele. Magával vitte az útra a gyermekosztály lakói által készített rajzokat. Ezekkel az alkotásokkal köszöni meg a támogatók segítségét, illetve azok is kapnak, akik bárhol csatlakoztak, csatlakoznak hozzá. A felajánlásokat a kórház várhatóan műszerek fejlesztésére, valamint rajzeszközök vásárlásra költi.

– Többen kérdezték, jövőre is megrendezzük-e ezt a jótékony célú futást. Igen, de más időpontban, mert a novemberi időjárás már nem a legoptimálisabb szabadtéri sportokra, a futásra – mondta az atléta.

Olvasóink írták

  • 1. marti 2007. november 02. 12:07
    „hajra”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikai beruházások indulnak Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Az Emlékpont-múzeumra, a Csodaházra és a dohányfüst elleni kampányra is kíváncsi volt April H. Foley, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, aki Vásárhelyen járt. Tovább olvasom