Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Vidám péntek 13-a a vásárhelyi iskolákban

Hódmezővásárhely - Laza délelőttöt és szerencsés napot jelentett a vásárhelyi Nádor utcai iskola diákjai számára péntek 13-a. Míg a kisebbek játszottak, rajzoltak, addig a hetedikesek és a nyolcadikosok a mai ballagásra próbáltak pénteken.
– Jó kis laza nap, már nagyon vártuk – ezzel a mondattal fogadtak bennünket tegnap délelőtt a vásárhelyi Klauzál Általános Iskola Nádor utcai telephelyén, azaz, ahogy még ma is emlegetik a városban, a Kiss Lajos-iskolában. Nem csoda, hogy a gyerekek így nyilatkoztak, hiszen péntek 13-a számukra egyben a tanév legutolsó napját is jelentette. Már nem kellett tankönyvekkel, füzetekkel bíbelődniük, ahogy készülniük sem.

A délelőtt az első hat évfolyam számára játékkal, rajzolással és más elfoglaltságokkal telt, az udvarra ugyanis az eső miatt nem lehetett kimenni. Csak a hetedikeseknek és nyolcadikosoknak volt kötött programjuk: ők a mai ballagás főpróbáját tartották, s hol Vangelis, hol a Honfoglalás című film zenéje csendült fel.

A hetedikesek és nyolcadikosok tegnap délelőtt már a mai ballagásra próbáltak. Fotó: Tésik Attila (Képgaléria)

A kisebbek számára ez még semmit sem jelentett, így ők az osztályokban foglalták el magukat. Nagyné Venkei Irén negyedikes diákjai ott is feltalálták azonban magukat. Juhász Nagy Norbert Imre és Túri Gábor például nagy buzgón malmozott, tologatva a korongokat a sárga ábrán. Kiderült, mindketten nagyon várják már a nyári vakációt. Imre biztos benne, hogy kijárnak majd a strandra, de az is lehet, hogy a Balatonra is eljutnak. Gábor még nem tudta, mit fog csinálni a két és fél hónapos vakáció alatt. Az iskolát rajzon megörökítő Lázár Györgyi viszont biztos volt benne, hogy Siófokra mennek nyaralni.

Buzgón súroltak

Alighogy elállt az eső, két kisgyerek tűnt fel vödörrel, súrolószerrel és két kefével az udvarra nyíló ajtó mellett, s nekilátott megtisztítani a sáros foltoktól az épület külső falát. Elárulták, a felsős diákok koszolták össze a falat, s ők most a ballagásra készülve takarították le azt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számos tábor várja a vakációzókat

Biztosan megtalálja a számítását az, aki táborba szeretné íratni gyermekét a nyáron. A megye… Tovább olvasom