Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Virtuózok: jótékonysági árverés Kormányos Vanessza megsegítésére

Jótékonysági árverést tartanak a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő hódmezővásárhelyi Kormányos Vanessza megsegítésére november 30-án a budapesti New York Palotában; a fiatal hegedűművész az M1-en futó Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor korábbi résztvevője.
A kicsik korcsoportjában induló 12 éves lány legnagyobb álma, hogy legyen egy saját hegedűje - olvasható a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap csütörtöki közleményében.

Kormányos Vanessza születése óta egy cisztás fibrózis elnevezésű anyagcsere-betegségben szenved. "Élete végéig gyógyszereket fog szedni, és az sem biztos, hogy az élete nagyon hosszú lesz. Születése óta erre kellett, hogy neveljük" - nyilatkozta a műsorban a kislány édesanyja.
A fiatal hegedűművész az M1-en futó Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor korábbi résztvevője.
A fiatal hegedűművész az M1-en futó Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor korábbi résztvevője.

Peller Mariann és Vadász Dániel, a műsor két producere elhatározta, hogy támogatja Vanessza gyógykezelését és tanulmányait. A kislányt két hegedűvel ajándékozták meg, amelyek közül az egyiket november 30-án árverezik el. A műsor öt zsűritagja, Miklósa Erika, Kesselyák Gergely, Szenthelyi Miklós, Némethy Attila és Batta András is felajánlották személyes tárgyaikat az árverésre.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a műsor készítői úgy döntöttek, hogy kibővítik az árverés körét és az arveresvirtuozok.hu címen, vagy a 06 30 948 5446-os telefonszámon várják azoknak a nézőknek a tárgyait, akik támogatni szeretnék a kislány gyógykezelését. Emellett pénzbeli adományra is lehetőség van. A hozzájáruláshoz csatlakozott a New York Palota is, amely nemcsak az árverés helyszínét biztosítja, hanem a palota 120. születésnapjára rendezendő bál tombolabevételének teljes összegét is Vanessza megsegítésére fordítja - írták a közleményben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telt házas a Balogh Imsi Sportközpont

Három év szünet után újra működik a vásárhelyi Balogh Imsi Sportközpont, amely reggeltől estig tele van diákokkal, fiatalokkal. Az üzemeltetés harmadannyi pénzébe kerül most a városnak. Tovább olvasom