Délmagyar logó

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 6°C | 16°C Még több cikk.

Vonat hordja a követ a tramtrain sínje alá - Kopáncsnál járnak a vasútépítők

Vonat hordja a követ  a tramtrain sínje alá - Kopáncsnál járnak a vasútépítők
Algyő, Hódmezővásárhely - Már vonat szállítja a követ a Szeged és Hódmezővásárhely közötti vasúti töltéshez. A régi síneket korábban fölszedték, új pálya készül a két város között közlekedő tramtrainnek.
Április óta a vonatok helyett legföljebb a légkalapácsok dübörgését lehet hallani Algyőn a vasútvonal és a vasúti híd felől. A Szeged és Hódmezővásárhely között majdan közlekedő villamosvasút (tramtrain) teljesen új pályát kap, hogy a vonatok ezen a szakaszon 100 kilométer per órás sebességgel is járhassanak.

A Swietelsky Vasúttechnika Kft. a több mint 25 milliárd forintos beruházással előbb a Hódmezővásárhelyi Népkert állomás és Algyő közötti szakasz korszerűsítéséhez fogott hozzá. Az állomásokat is érintő munkák mellett megújul 22 kilométeren a vasút, megerősítik az algyői vasúti hidat, és párhuzamosan egy második vágány is épül a szeged-rókusi és a baktói elágazás, valamint – az algyői hídon túl – a sártói elágazás és Kopáncs között. Kopáncsnál már az új vasúton, vonattal hozták a követ a töltéshez.
Gőzerővel dolgoznak Szegeden, a rókusi pályaudvarnál is. Fotó: Karnok Csaba
Gőzerővel dolgoznak Szegeden, a rókusi pályaudvarnál is. Fotó: Karnok Csaba
Amíg a vasútvonalat építik, Szeged és Hódmezővásárhely között vonatpótló buszok közlekednek a vonatok helyett. Ez várhatóan jövő áprilisig így lesz.
Útlezárás Vásárhelyen

A tramtrain építésével kapcsolatos munkák zajlanak Hódmezővásárhelyen is. A város polgármesteri hivatalának gyorshírszolgálata szerint emiatt ma, szeptember 15-én egész napra lezárják a vásárhelyi Bajcsy-Zsilinszky utcát a Kálvin tér irányából. Ezalatt a Gonda József, az Öregmagtár és a Vas utcák irányába, illetve az egyik parkolón keresztül lehet majd közlekedni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhely költségvetése már 24 milliárd - hosszas vita volt a közgyűlésen a babakötvényről és a városi tévéről

Vásárhely költségvetése már 24 milliárd - hosszas vita volt a közgyűlésen a babakötvényről és a városi tévéről
A nyári szünet után maratoni testületi ülést tartott a hódmezővásárhelyi képviselő-testület. 23-ról… Tovább olvasom