Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Zsótér továbbra is megválogatja az asztaltársaságát

Mindszent - Felmentette a bíróság Szabó József mindszenti alpolgármestert, aki ellen hivatali visszaélés gyanújával zajlott büntetőper. Szabó szerint miután már nem vádlott, Zsótér mellé ülhet a testületi üléseken.
„Nyugodtan mellém ülhet a testületi üléseken Zsótér István polgármester, már nem vagyok vádlott!" – közölte Szabó József mindszenti alpolgármester. A közelmúltban ugyanis megszüntették ellene a hivatali visszaélés gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Az ítélet jogerős. Közel 2 éves bírósági huzavona után került pont a tanulmányi szerződéses ügy végére. Megírtuk: Zsótér István azért jelentette fel az alpolgármestert, mert képviselő-testületi hozzájárulás nélkül írta alá Hevesi Tamás jegyző tanulmányi szerződését, és 50 százalékos költségtérítés helyett 100 százalékosat kapott. Szabót végül felmentették, mert nem bizonyítható, hogy szándékosan okozott kárt az önkormányzatnak a szerződés aláírásával.

– Újra járhat a testületi ülésekre a polgármester – hangsúlyozta Szabó József, aki ezzel Zsótér István egy korábbi nyilatkozatára utalt. A polgármester ugyanis kijelentette: nem akar vádlottak mellé ülni az üléseken. Szabó azt is elmondta: megalázó volt számára a hercehurca. Nagyon elege van a feljelentésekből. Felháborítónak tartja, hogy mondvacsinált indokokkal bárkit meg lehet hurcolni.

Valóban felmentette a bíróság Szabó Józsefet, ez a döntés született, nincs mit hozzátenni – közölte Zsótér István. Kérdésünkre, hogy a jövőben részt vesz-e a testületi üléseken, úgy fogalmazott: továbbra is megválogatja az asztaltársaságát. Nem szeretné, hogy őt tegyék felelőssé a hibás döntésekért, szerinte vigyék el a balhét a döntéshozók. A testületi üléseken ugyanis a többség akarata érvényesül, még akkor is, ha az szerinte ellentétes a város érdekével – jegyezte meg a polgármester. Szerinte nem azzal kellene foglalkozni, hogy ki mellé ül vagy sem, hanem Mindszent sorsával. Eddig is igazoltan volt távol az ülésekről, s ha úgy látja jónak, akkor ez a jövőben is így lesz.

Olvasóink írták

 • 7. mota 2010. február 03. 17:49
  „Tudni kellene,miről szól a szerződés,amit Szabó írt alá a jegyző tanulásával kapcsolatban.Lehet,hogy a település
  fizeti a tanulmányait?Mit tanul most?Ha nem a beosztásával kapcsolatos,akkor miért mi fizetjük?
  A strand tönkretételét okozó szerződést is Szabó írta alá!!!Gőgös ,öntelt,lelkiismeretlen társaság.”
 • 6. Holló 2010. február 03. 15:55
  „misty.cum

  Akkor ajánlom figyelmedbe az elmúlt ciklust is a parlamentben!!!!!!!!!!
  Akik kivonulnak mert az ellenzék beszél az elvégzi a munkáját? Szerintem nem nos akkor mit is várhatnánk el a helyi képviselőktől?!
  Persze ez nem jó dolog ami folyik de példát mutattak nekik ők meg tanultak.”
 • 5. Minibusz 2010. február 03. 14:19
  „Az egésznek az elejét lehetett volna venni, ha vagy 2 éve feloszlatja magát a társaság.
  Akkor is tele volt a hócsukám velük, meg most is.
  Ezt a 7 hónapot kell még átvészelni, aztán kezdődik minden előlről”
 • 4. misty.cum 2010. február 03. 13:28
  „Igazán jól gyakorolta a foglalkozását a Polgármester! Az eddig eltelt ciklusban megszámlálhatatlan feljelentést tett mindenki ellen, aki nem felelt meg, vagy nem fért el az asztaltársaságában.
  Válogatni otthon kell. Az el nem végzett munkáért pedig nem jár bér!!
  Mégis csak pofátlanság, hogy demokratikusan választott képviselőket azért kiteszi ilyen, és ennyi meghurcolásnak a polgármester, mert nem tetszik az arcuk.
  A társaságát pedig akár tetszik, akár nem, ugyanazok választják, akik ezt a garnitúrát is. Remélem abban a polgármester már nem fog beleilleni.”
 • 3. Hmmm... 2010. február 03. 08:23
  „A "Fulemule"perre emlekeztet ez a buta, koztulajdont es kozerkolcsot rombolo mentalitas. Kozpenzek forognak kockan, egy telepules - ami mar varos lett- multja, jelene es jovoje mulik ezen a felelotelen /!/ , ki az erosebb primitiv emberi jatrekon!!!”
 • 2. Holló 2010. február 03. 06:35
  „Filctoll

  Az emberek nem élvezik ezt a cirkuszt ami tart lassan 4. éve. És nem másért mert a település ügyei elvesznek a cirkusz közben.”
 • 1. Filctoll 2010. február 02. 20:27
  „Mekkora cirkusz!
  Le merem fogadni ezek az emberek még élvezik is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihűlt egy férfi Mindszenten

Mindszent - Az elsődleges orvosi vélemény szerint kihűlés okozhatta annak a férfinak a halálát, akit… Tovább olvasom