Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

A hajtós generáció

"Ismerek egy remek generációt. Testközelből tapasztaltam meg, hogy ez a korosztály bizony tud küzdeni, hajtani. Remek alapot kaptak. Olyat, amit tanítani kellene, megkérdezni, tanácsot kérni, hogy miért tudnak így harcolni."
Ismerek egy remek generációt. Testközelből tapasztaltam meg, hogy ez a korosztály bizony tud küzdeni, hajtani. Remek alapot kaptak. Olyat, amit tanítani kellene, megkérdezni, tanácsot kérni, hogy miért tudnak így harcolni. Nem túlzás: nagy generáció. Pedig már nem fiatalok. Az ötven és hatvan közötti korosztályra gondolok.

Már fiatalon saját bőrömön észre kellett vennem, bizony ők jó alapot kaptak. Tizenhat évesen édesapám Regensburg mellett, egy bányatónál vert tönkre fociban. Egy az egyben játszottunk. A vereség miatt úgy behergeltem magam, hogy a tó közepéig rúgtam a labdát, majd jó egy óra múlva jöttem ki a vízből.

Wirth Istvánt is csodálom. A Délmagyar rendszeresen kispályázik a Radnóti tanárcsapatával. Ő küzd a legjobban. Még akkor is, ha több góllal vezetünk. Nem ismer elveszett labdát. A közelmúltban tátva maradt a szám. Dervarics Attilát, a Démász Szeged Vízisport Egyesület elnökét láttam teniszezni. Volt olyan labda, amiért eldobta magát a salakon. Pedig úgynevezett bulimeccset játszott. Nem Wimbledonban teniszezett.

Eközben Gellért Ákos engem kezdett el oktatni. Az első szett az enyém lett. Simán. Utána pedig simán kikaptam. Ellenfelem felvette a fejpántját, erőt szívott magába, majd harcolt, és nyert. Úgy, mint Kővári Árpád. Az új teke- és bowlingcentrum avatóján. A sportvezető úgy döntögette a bábukat, hogy mi csak ámulattal figyeltük. És ami igazán nagy dolog: ezt úgy teszik, hogy közben élvezik is azt, amit csinálnak.

Jó tanítójuk volt, és jó alanynak bizonyultak. Megtanultak sportolni, ami a mai világban nagy kincs. Egy dolgunk maradt: kérdezzük meg őket, miként csinálják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napelem a galamboknak

"Madarászok mindenféle ötlettel előálltak már, de leginkább hagynák békésen letojogatni az… Tovább olvasom