Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

A panel luxusa

"A panelek érdekes utat jártak be Magyarországon, hol felértékelték, hol meg alábecsülték őket."
Minden lakásnak megvan a vevője – állítják tapasztalt és bölcs ingatlanközvetítők, csak ki kell várni. Így még az is lehet, hogy ma becsönget a régóta várt pénzes vevő a cikkünkben szereplő luxuspanelbe, és megveszi – kerül, amibe kerül.

Sokan alakítják bájos kalickává a panellakásukat, miután felmérik: nincs annyi pénzük, hogy továbblépjenek belőle. Főleg azok invesztálnak sokat a mások szemében értelmetlennek tűnő felújításra, akik mindent meg tudnak maguk csinálni, és csak az alapanyagokra kell költeniük. Olykor persze semmibe veszik az ár és az érték arányát, vagyis kockáztatják azt, hogy sosem kapják vissza a szabadpiacon a pénzt, amit a panellakásukra ráköltöttek.

A panelek érdekes utat jártak be Magyarországon az elmúlt évtizedekben, hol felértékelték, hol meg alábecsülték őket. Az első, a 60-as évek végén felépült lakótelepek a szó szoros értelmében a luxust nyújtották azoknak, akik komfort nélküli házakból költöztek be. Nem a kályhába kellett begyújtani többé, hanem a radiátor adta a meleget, udvari vécé és lavór helyett pedig „megkapták" életük első összkomfortos fürdőszobáját.

A panel a 90-es években veszítette el a becsületét, amikor az emberek hirtelen több hitelhez jutottak, amikor egyszer csak könnyebben ment az építkezés, megjelentek a multik, és jobb csempéért már nem kellett Jugóba utazni. Akinek már pár százezer forinttal több volt a zsebében, hirtelen fitymálni kezdte a lakótelepi otthonokat.

Egy évtized elteltével azonban fordult újra a kocka: kiderült, körbe lehet szigetelni a házakat, ezáltal pénzt lehet megtakarítani a központi fűtésen, és belülről is csodákat művelhet a falakkal, terekkel az, aki ért hozzá.

Luxuspanelt alakíthat ki magának az a lakó, akinek nem jelent luxust a havi tíz-húszezer forintos távhődíj, akár tél van, akár nyár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem játék

"A H1N1-vírusról kiderült, hogy milyen gonosz és agresszív." Tovább olvasom