Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

A permet és a kenyér esete a kereskedővel

"A helyszín egy belvárosi, főleg kenyeret és péksüteményt árusító üzlet. Az eladók mozgásából látszik, zárásra készülnek, pedig az még odébb van."
A helyszín egy belvárosi, főleg kenyeret és péksüteményt árusító üzlet. Az eladók mozgásából látszik, zárásra készülnek, pedig az még odébb van. Némelyikük pakol, söpröget, egy fiatal, hosszú szőke hajú lány székre állva ablaktisztító folyadékot spriccel a kiflikkel, zsömlékkel, különböző kenyerekkel teli rácsos polcok fölötti tükörfalra. A permet egy része engedve a gravitációnak visszahull a péksüteményekre. A lány mozdulatai rutinszerűen ismétlődnek, spriccelés, törlés, spriccelés, törlés.

Szólok neki, figyelmeztetem, hogy az ablaktisztítóból jócskán jut a kenyerekre, zsömlékre és kiflikre is, több is, mint ahova szánta. Megkérdezem, hogy a másik polcsor mögötti tükröt megtakarította-e. Miután nemmel válaszol, a kolléganőjét megkérem, onnan adja a kenyeret. Erre a szőke kedvesen, mosolyogva, fejével a flakon felé intve azt mondja: – Á, nem hullik az le, még senki nem panaszkodott, egyébként azért van a másik kezemben a rongy, hogy felfogja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondatlan gazda

"A pénztelenség nemcsak a csongrádi tanyát sújtja, hanem a hazai állatmenhelyeket is. Sok… Tovább olvasom