Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

A villamoson kéregető

"Egy hajléktalanféle férfi az utóbbi időben a szegedi 4-es villamos – legalábbis én ezen az útvonalon szoktam vele találkozni – színes egyéniségévé vált, ugyanis az utasok számára szabályos műsort ad."
Egy hajléktalanféle férfi az utóbbi időben a szegedi 4-es villamos – legalábbis én ezen az útvonalon szoktam vele találkozni – színes egyéniségévé vált, ugyanis az utasok számára szabályos műsort ad.
Lehet másképpen is fogalmazni: az utazás közben menekülni nem tudó utasok kénytelenek elviselni, hogy hősünk jó hangosan és kéretlenül társalogjon a világ dolgairól, bökdösse az emberek hátát, énekeljen vagy éppen mint húsvéthétfőn, locsolóverset mondjon, és pénzt kérjen érte. Ha pedig nem kap, jó hangosan lepatkányozza a delikvenst. A legtöbben döbbent csendben szenvedik el ezeket a perceket, van, aki viccelődik vele, míg más inkább fizet, csakhogy szabaduljon. Magunk között szólva, ez a férfi jobb megoldást nem is választhatott volna: az utcán közönyösen továbbhaladó járókelőket kicselezte, a villamos zárt tere más dimenzióba helyezi az afféle közeledést is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszmák

"Nagypéntek késő délutánján részletes orvosszakértői vizsgálatok nélkül, néhány órával a tragikus… Tovább olvasom