Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Boldog ünnepek

JEGYZET - "Még egy ok arra, hogy boldogabban teljenek az ünnepek."
Erős hétfőnk lehet, a legnagyobb parlamenti frakció ma kap tájékoztatást a miniszterelnök pénteken bejelentett és a kormánypárt harmadik – negyedik? – emberének szombat este a Hír TV P8 című műsorában megerősített harmadik rezsicsökkentésről. A devizahiteles ügyekkel kapcsolatban hétfőre összehívott jogegységi ülés nem jelenti azt, hogy azonnal állást foglalnak minden kérdésről. Ezt a kormány legelső napilapjának nyilatkozta a Kúria elnöke. Mindezt azért sietett leszögezni, mert a főcímekben már az jelent meg, hogy hétfőn bejelentést tesz a Kúria, meg hogy „sorsdöntő jogegységi határozatot hozhat" a testület.

Egyik ügyben sem fog felszállni a fehér füst, a kormánypárt előbb munkacsoportot alakít, amely majd álláspontot alakít ki, és a frakció leghamarabb január első felében dönthet a harmadik rezsicsökkentésről. Viszont mennyivel szebb lesz így milliók karácsonya, hogy tudja a nép, amíg ő ünnepel, a illetékesek a fadíszítés, kocsonya- és virslifőzés helyett gőzerővel dolgoznak. Érte, értünk vívják a harcukat régi ellenfeleikkel a további százalékokért, és az újakkal, akikkel eddig még nem akasztottak tengelyt. Mondjuk például a kábeltévé-szolgáltatókkal, az ő számlájukon legalábbis még nem látszik, mennyit köszönhetünk pártunknak, kormányunknak.

A Kúria devizahiteles jogegységi döntésével összefüggésben a kormánypárt harmadik – negyedik? – embere azt is közölte szombat este a kormány első tévéjében, hogy három alapvető kérdésben várják a legfelsőbb bírói fórum állásfoglalását. Nem üzent, mint ahogy a magyar sajtó teljesen félremagyarázta a közelmúlt egyik történését. Amikor reggeli után arról beszélt, hogy a bíróság enyhe döntése nem volt rendben a szlovák milliomosnő gázolásának ügyében. Mit ad isten, a Budapest Környéki Törvényszék még azon a napon, uzsonna előtt úgy döntött, hogy mégis inkább börtönben a helye a hölgynek. Tehát most nem üzent, csak kiemelt néhány megközelítést, azaz hogy devizahitel-e a devizahitel, érvényesíthető-e az árfolyamkockázat, valamint az egyoldalú szerződésmódosítás és az árfolyamrés kérdését. Ezzel kicsit azért irányt mutatott, hogy a Kúria önmagának is feltett és korábban már napvilágot látott hét pontjából ő melyik hármat – négyet – emelné ki.

Két dolog azonban mindenképpen dicsérendő. Az egyik, hogy most nem néhány órával a fontos történés előtt nyilatkozott, a másik, hogy megemlítette, a Kúria döntése nem jelenti azt, hogy az emberek bármit visszakapnak. Azt majd a parlament adja vissza, a kétharmad majd jól elveszi a – kartelező, költségáthárító, kizsákmányoló – bankoktól.

Még egy ok arra, hogy boldogabban teljenek az ünnepek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antall pizsamája

Sokan méltatják, kevesen tanultak tőle." Tovább olvasom