Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Egyébként

Még szerdán történt, hogy a szegedi Tömörkény gimnázium előtt demonstrálók közül odalépett hozzám egy idősebb asszony (bocsánat), és ellentmondást nem tűrve, gyűlölködő hangon azt követelte, írjam meg, egy helyi országgyűlési képviselő most épített magának házat Szeged egyik kertvárosában, ami szerinte legalább háromszázmillió forintba került."
Még szerdán történt, hogy a szegedi Tömörkény gimnázium előtt demonstrálók közül odalépett hozzám egy idősebb asszony (bocs'), és ellentmondást nem tűrve, gyűlölködő hangon azt követelte, írjam meg, egy helyi országgyűlési képviselő most épített magának házat Szeged egyik kertvárosában, ami szerinte legalább háromszázmillió forintba került. Megkérdeztem tőle, tudja-e, hogy mit, mekkora házat lehetne felépíteni háromszázmillióból, különben is, azt a házat, amiről beszél, már vagy hat éve vásárolta a politikus. Nem hitte el, azt hajtogatta, ezt ő olyan helyről hallotta, hogy – ha tudnám, honnan – én sem vonnám kétségbe. Ennél többet nem árult el.

Az utcai politikai rendezvényekről régóta ismert asszonyt egy idő után megkérdeztem, fogadna-e velem. Visszakérdezett: miben? Mondtam, kerítsen egy ingatlanszakértőt, értékeltesse fel a házat, az általa mondott háromszázmillió és a megállapított érték közti különbséget pedig adja nekem.

Nem állt rá, azt mondta, miből fizessen, ő nem gazdag. Majd legyintett, és otthagyott. Velem együtt a demonstrálókat is, de közben még mindig a háromszázmilliós házról motyogott.

Ez jutott eszembe, amikor tegnap a képviselők vagyonnyilatkozatait böngésztem. Teljesen mindegy, hogy azokban mi szerepel, mi jelenik meg az újságokban, az emberek nem hiszik el a számokat, azt gondolják, a politikusok milliárdos vagyonokat harácsolnak össze, csak elrejtik.

Valószínűleg az egyre mélyebbre süllyedő politikai hangnem is közrejátszik abban, hogy az emberek nem hisznek és nem bíznak a politikusokban, kételkedve fogadják, hogy nem, vagy nem sokkal gazdagabbak, mint ők.

Már a bulvárlapokat is csak akkor érdekli a képviselők vagyoni helyzete, ha választások előtt az egyik oldalnak sikerül elhinteni, hogy a másik oldal vezetője egy négyzetcentiméterrel nagyobb házat húzott fel, mint amekkora az engedélyben szerepel, vagy a pár millióra „becsült" balatoni kamra valójában többszintes villa.

Évente már csak egyszer érdekes a képviselők vagyoni helyzete, amikor nyilvánosságra hozzák azokat.

Egyébként pedig...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnézi a madarakat

"Az elnök most elmegy, és megnézi a madarakat: így reagált a politika nemrég arra a hírre, hogy… Tovább olvasom