Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Éltető forrás

JEGYZET - "Valóságos csodákra képes a jó szándék."
Van abban valami megdöbbentő, amikor az ember egy hatgyermekes édesanya arcán szinte földöntúli mosolyt lát ragyogni pusztán azért, mert újra mosógéppel moshat. A mosoly a csanádpalotai Krobák Gábornéé volt, aki már azért nem kádban, gyertyafénynél mos, mert voltak, akik a segítségükre siettek, és sikerült visszakapcsolni a család otthonába az áramot. Az elektromosság a legtöbbünk számára hétköznapi dolog – úgy tűnik, igazán az tudja értékelni, akinek hiányzott.

Amennyire megdöbbentő volt látni azt a mosolyt, legalább annyira felemelő is. Egy apró jele annak, hogy valóságos csodákra képes a jó szándék és az összefogás. És hasonló összefogásra szinte nap mint nap kérik olvasóinkat azok, akik bajba kerültek, és önerőből már képtelenek megoldani gondjaikat. Úgy fest, mostanában egyre többen. Néhány napja például egy beteg kislányát egyedül nevelő édesanya panaszolta: ellopták a biciklijét. Nemcsak új kerékpárhoz jutottak, még a kislány gyógyszerköltségét is átvállalta egy jószívű adományozó. Most pedig folyik a licitálás egy eredeti, dedikált Robinho-mezre – a pénz egy ötesztendős, rákbeteg kisfiú édesanyjához kerül majd, aki saját albérletbe szeretné hazavinni Tomit.

Az olykor szinte végső kétségbeesésről árulkodó sorokat olvasva az embernek persze az is eszébe jut, nem apad-e ki egyszer az önzetlenség, a tenni akarás egyelőre bő vizűnek tetsző forrása? Nem tudni. Ám amikor az ember azt olvassa, hogy egy mindössze harmadik osztályos fiatalember is kész lelkesen szórólapozni azért, hogy összegyűljön annyi kupak, amiből játszóteret lehet építeni, a nővére pedig gobelint készít az akcióhoz, azt reméli: ez a forrás kiapadhatatlan.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A van és a nincs

"Ha a szomszédos országot Ukrajnának hívják, még nagyobb a pánik." Tovább olvasom