Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Fából épült kísértetváros

"A szegedi faházikók szépek, jó, hogy felváltották a korábbi igénytelen építményeket. A sétányt ettől még lezárják időnként, amikor valamilyen fesztivált, vagy vásárt rendeznek a város szívében."
Sokan abban reménykedtek a Széchenyi téri előkészületeket látva, hogy valami jó kis szabadtéri kisüsti fesztivállal „melegítenek" az illetékesek a nagy karácsonyi vásár előtt. Aztán csalódniuk kellett, hiszen kiderült, itt már a Nagy Vásár előkészületei zajlanak. Kétségtelen, idő kell az építkezéshez, de azért egy hónap talán túlzás.

A müncheni sörfesztivál helyszínéül szolgáló hatalmas buszparkolót sem népesítik be augusztus végén a munkások azért, hogy felépítsék azokat az óriási faépítményeket, melyekben szeptember végétől egy hónapon át folyik a mulatság, no meg a sör. Pedig azok az építmények nem egy park közepén állnak, ahol járókelők százai sétálnak naponta, és jóval nagyobb feladatot jelentenek az építőknek, mint a Széchényi téri fabódék.

A szegedi faházikók szépek, jó, hogy felváltották a korábbi igénytelen építményeket. A sétányt ettől még lezárják időnként, amikor valamilyen fesztivált, vagy vásárt rendeznek a város szívében. Ezekre a programokra szükség van egy fesztiválvárosban, azonban nem mindegy hogy mennyi időt vesznek igénybe az előkészületek. Amíg ugyanis csak az üres bódék állnak, olyan a Széchényi tér, mint egy kísértetváros: sem vásár, sem tér, sem izgalommal teli várakozás. Egy igazi fesztiválvárosban ez luxus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkésett szabályozók

"Szegedet rajzolták, nem lett. Az árvíz után mérnökök tervezték meg az utcákat, azóta is a mérnökök… Tovább olvasom