Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Gólyahírek

JEGYZET - ˝Az útválasztás attól függ, hová szeretnénk eljutni.˝
Ponthatárhúzás idején nagy az öröm és nagy a bánat. Örömkönnyeket hullatnak, akik elérték a szükséges pontszámot, és túljutottak az egyetemi küszöbön. Bánatukban zokognak, akik számára túl magas a pontokból álló léc, és azt most nem tudták átugrani.

„Sírni csak a győztesnek szabad" – mondhatnánk az olimpiai bajnok Székely Éva szavaival – elismerésül és vigaszul is. Felér egy fél győzelemmel, ha valaki elkezdheti egyetemi tanulmányait egy olyan rangos intézményben, mint a szegedi universitas. A gratulációkat fogadó gólya előtt azonban hosszú út áll. Nem mindegy, hogy merre indul el, aki belép az egyetem bűvös kapuján. Mint ahogy Csodaországban. Ahol az egyik útkereszteződéshez érkező Alice megkérdezte a macskától, merre menjen tovább. Olyasmi választ kapott, hogy az útválasztás attól függ, hová szeretnénk eljutni. A gólyává lett elsőévesek is céljaikat valóra váltva lehetnek igazi győztesek: jó tanárok, gyógyító orvosok, sikeres kutatók – értelmiségiek, akiknek van ismeretük a világról és bátorságuk a véleményalkotáshoz.

Vigaszágat is hirdetnek a ponthatárhúzás után. A pótfelvételi új esélyt jelent azoknak, akik ma azért búsulnak, mert a pontversenyben lemaradtak. Újratervezéssel is érdemes gólyának lenni. Majd olyan felsőfokú végzettséget szerezni, amely fölvértez a munka világán belüli harcokra, iránytűt ad a várható pályamódosításokhoz, jó fizetéssel kecsegtet. A diplomás győztest senki sem kérdezi, hányadszorra sikerült az első akadályt legyűrni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életre nevelni

˝Dolgozzon meg a játékért.˝ Tovább olvasom