Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Hosszú, forró

JEGYZET - ˝Mindig az a rossz, ami éppen van.˝
Tombol a Nap. Hőség van, a téli, tavaszi ruharétegek leolvadtak rólunk. Csak annyi maradt, amennyit azért illő viselni – kánikulában is. Legszívesebben vízparton, árnyat, hűst adó fák lombja alatt, fagylalttal, hideg üdítővel, sörrel múlatnánk az időt. De nem menekülhet az egész ország nyaralni – még azok sem, akiket zimankóban is melegebb éghajlatra küldünk.

Dolgozni kell. Aranyéletük van azoknak, akik légkondis irodában, műhelyben foglalatoskodnak; a klimatizált, kellemes hőmérsékletű helyiségekben az is könnyebben elviselhető, hogy bizonyos teljesítményt elvárnak tőlünk. A földeken, a fóliákban ilyenkor elviselhetetlen a hőség. A konyhákról nem is beszélve. Az ottani 60-70 fokos forróság után felüdülés, szinte hűs a kinti 30, a tűző nap a munka végeztével, hazafelé tartva. Persze csak egy-két percig, utána égető, borzasztó. Buszon keressük az árnyékos oldalt – ha van még szabad hely –, hiába, ott is ömlik rólunk a víz, a bekészített törülközővel, papír zsebkendővel itatjuk az izzadságot. A tavaszt, telet vágyjuk, és eszünkbe sem jut: nem is olyan régen még a nyarat vártuk. Átkozva a hideget. Mindig az a rossz, ami éppen van.

És a hőség nem csitul. Hosszú, forró nyár lesz. Lehet a klímás munkahelyeken, otthonokban is. Nem menekülhetünk, mert politikusaink mindig találnak valamit, amivel a másik oldalt szapulhatják, feljelentéssel fenyegethetik, az ötletekből kifogyhatatlanul kígyót-békát kiabálva egymásra. Ez is hosszú, forró nyarat hozhat, elviselhetetlenebbet, kimerítőbbet, mint a hőség. Jeleseink pihenhetnének kicsit – és nem csak nyáron. Mert észre kéne venni, ez csak nekik fontos.

És ez a béke, csend valószínűleg mindenkinek megfelelne, sőt tetszene. Ezzel csak egy baj van, ilyen „évszak" nincs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárni a határt

˝Nemcsak kerítésanyag, szimbólum is.˝ Tovább olvasom