Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Ígéretek földje

JEGYZET - ˝Mindennek ára van.˝
A kormányzat ismeri és alakítja a honi tömeglélektant. Csapatai szüntelen harcban állnak. Felkészült szakemberei kíméletlen következetességgel számba vették a sokaságot: az ember helyett a „zemberek" érdekelték őket. Rájöttek: ha innen néznek bennünket, akkor egyéniségek vagyunk, ha meg onnan, akkor uniformizált szavazók. Békében öntudatos állampolgárok, háborúban parancsra váró parasztok. Mozgósított közkatonák, akik a zsoldért és a reményért cserébe küzdenek.

Vagyis mi kell nekünk? Az ígérete annak, hogy a bőség kosarából majd mindnyájan vehetünk. Aki pedig már csak a csodában bízik, az a felé nyújtott szalmaszálba is belekapaszkodik. Legyen az rezsicsökkentés, bankadó, multizás, bármi.

Már csak az a kérdés, meddig lehet etetni a népeket, merthogy azt is tudjuk, mindennek ára van. Igen, arról beszélek, hogy bár megszorításról szó sincs, tucatnyi új adó jön, még olyan hajmeresztőek is, mint a szappanra vagy a művirágra kimért teher. Netadó sem lesz, „csak" a távközlési adó bővül. És megrövidül a cafeteria, mert többet kell utána befizetni az államkasszába. Egy netes gyorsfelmérés szerint a cégek többsége ennek ellenére megtartja, bár mint az várható, több pénze továbbra sem lesz rá, így hát a kioszthatóból vesz vissza. Biztos vagyok benne, hogy a köztisztviselők és közalkalmazottak cafeteriakerete is megmarad, megmutatva, ugye hogy az intézkedések nem érintették a juttatást. Pedig dehogynem, mert a bankszámlákra több ezer forinttal kevesebb érkezik majd, de a hivatalnokok, féltve még ezt a kicsi pénzüket is, nem tüntetnek. Csend lesz.

És itt álljunk meg egy szóra! Mert nem gondoltam volna egészen vasárnapig, de a netadó kiverte a biztosítékot. Ez igazolta, hogy a kormány is egyszer csak elszámolja magát, és a sok fogcsikorgatás után van az a helyzet, amikor az elégedetlenek egymásra találnak az ígéretek földjén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék

˝Mindig akad egy számla, amin elfekszenek a százezrek.˝ Tovább olvasom