Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Kérdőjelek

JEGYZET - ˝Tényleg megdermed minden?˝
Az év eleji görnyedt kérdőjelek év végére felkiáltójellé egyenesednek. Általában így szokott lenni, most viszont még mindig a kérdőjelek látszanak, legfeljebb három pont…

Szóval így, 2014 utolsó pillanataiban legfeljebb annyit lehet kijelenteni, hogy a kormányzat agonizál, az ellenzék bódultan kóvályog, a társadalom meg a sebeit nyalogatja, vagy kényelmesen-kényszeredetten vakaródzik. A sötétben pedig mint egy fekete macska, parázsló szemekkel, ugrásra készen várakozik a Jobbik.

Kérdés, hogy a bénázó hatalom meg tudja-e állítani a saját felmorzsolódását, és mindenekelőtt: ezért mire képes? Kérdés, hogyha valóban mindenben annyira jól teljesítünk, mint amennyire a kormányzativá domesztikált közmédia állítja, mikor lesz ez mind valóban érezhető? Kérdés, hogyha viszont mindebből semmi sem igaz, mikorra lesz egyértelmű, hogy a lufi bármennyire is látványos: üres? Kérdés, hogy a hatalom valóban elhiszi-e az általa vizionált ellenségképeket, és ha igen, akkor rémületében majd ki ellen fordul? Amerika ellen? Az elégedetlenek ellen? Önmaga ellen?

Kérdés, hogy valójában ki is az ellenzék, és főleg közülük ki mire képes? A szocialisták például meg tudnak-e újulni? Gyurcsány Ferenc valóban számottevő tényező-e még? Na, és azokból, akik az utcára mennek, mi formálódik? Civil összefogás? Valamelyik régi szerveződés, vérfrissítéssel és szervátültetéssel? Netán új párt? Vagy éppen semmi? A téli hidegben előbb-utóbb tényleg megdermed minden? No, és amíg az egerek cincognak, a jobbszélen mire készül az az egyre nagyobbnak látszó fekete macska? Dorombol éppen, vagy már a gyomra korog? Csak koptatja vagy éppenséggel élesíti a karmait?

Az év eleji görnyedt kérdőjelek az esztendő végére felkiáltójellé egyenesednek. Vagyis már megint nem az a kérdés: mi lesz itt? Hanem az, hogy addig mi lesz itt?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallgat a mély

˝Ez az állam baja, nem a mienk.˝ Tovább olvasom