Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Kis lépés

JEGYZET - ˝ha okosan szavaznak˝
Most nemcsak mondja és írja, le is rajzolja a Fidesz a választóknak, mennyi fejlesztés valósulhat meg Szegeden, ha okosan szavaznak. A grafikonon a baloldali Botka László vonala lefelé tendál, a kormánypárti Kothencz Jánosé meredeken ível fölfelé. Egy rajzon ábrázolni az ellenfél eddig elért eredményét és a saját ígéretünket meredek húzás, mégsem annyira, mint maga az üzenet. Csak a kormány támogatásával fejlődhet a település.

Ez az első mondanivalójuk a fideszes jelölteknek mindenütt, függetlenül attól, hogy most indulnak először, vagy profik. Hajnal Gábort Földeákon támogatja a párt. 2005 óta vezeti Óföldeákot, kollégái elismerik a teljesítményét, pontosan tudja, mit jelent nap mint nap felelősséget viselni félezer emberért. Ő pedig egy interjúban – Lázár János miniszter támogatása mellett – olyan makói fideszesre hivatkozott lényeges kapcsolatként, akinek eddigi munkássága annyi, hogy 2010-ben egy lakossági fórumon bejelentette: le fogják állítani a makói fürdőépítés támogatását. Jól tudta, másnap leállították. Pedig akkor még nem állt olyan szorosan a kormány ellenőrzése alatt az uniós pénzek kezelése, mint most. A Lázár–Tarlós-csörte jelzi: a települések fejlődése – bármilyen forrásból – ezután nagyobb mértékben múlik az államon.

Azt már mondania sem kell senkinek, hogy ha nem kormánypárti jelölt győz, a pénzre keresztet lehet vetni. Így értik Szegeden is, Földeákon is. Kis lépés a politikai retorikában, picit nagyobb változás a demokrácia állapotában. Baj ez? Erről tessék megkérdezni azokat a fideszes polgármestereket, akik 2010 előtt is boldogultak, aztán egyik-másik körül megfagyott a levegő. A pártban ugyanis azt mondták, ezek biztos háttéralkut kötöttek a szocikkal, mert az nem létezik, hogy maguktól ilyen ügyesek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraosztás

˝Felkészül az alkoholpiac.˝ Tovább olvasom