Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Kispálya

JEGYZET - ˝A terv kapott hideget-meleget.˝

Már a Puskás akadémia sem nyeretlen – ezzel indított a Nemzeti sport online vasárnap reggel –, a nyolcadik fordulóig kellett várniuk a győzelemre. Ez még úgy is sok, hogy eddig alig játszottak otthon ékszerdoboz stadionjukban. Belenéztem a meccsbe, s nézőt alig láttam azon az oldalon, amelyet a kamera mutatott – kicsi híján a PUSKÁS nevet is ki lehetett olvasni az üres székek rajzolatából. 500-an látták a csapat első sikerét. Nem tudtak tehát elég kis stadion építeni Felcsútra – amelynek persze így az eget verdesi az egy ülőhelyre jutó költsége.

Ezért is szimpatikus a szegedi stadion terve, mert az első ütemben csupán a pálya két hosszanti oldalán építik meg a lelátót – utána meg bármi lehet. Nem maradunk ki a stadionépítési lázból – bár Eb-meccset még nem rendezünk. Az, hogy az új létesítményben játszó csapat mennyire lesz szegedi vagy gyulai, még nem látom tisztán, de ez is kiforrhatja magát.

A terv kapott hideget-meleget, mondván, hogy előbb egy rendes uszoda hiányzik, még előbb pedig az iskolai tornatermeket kellene rendbe tenni. Vitatkozni egyikkel sem lehet, az utóbbival kapcsolatban legyen elég: több mint két évtized után a nyáron mondtak fel a terem állapota miatt kispályás csapatomnak az egyik szakközépiskolában. Valóban vállalhatatlan körülmények között játszottunk – de nagyon szerettük –, ám olyan a rendszer, hogy a számlával befizetett pénzt még a kiégett villanykörte cseréjére sem lehetett visszaforgatni, nemhogy a hőtárolós kazán javítására. Nem csodálkozom, hogy beleunt az iskola vezetése.

Szerencsére találtunk új helyet, háromszor már voltunk is – ígérik, mire megjönnek a fagyok, meleg víz is lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinek higgyek?

˝A számok nem hazudnak.˝ Tovább olvasom