Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Lemarad, aki kimarad

JEGYZET - "A kiállítók bármit is hoztak el a vásárba, bizakodtak: a részvétel fejében elköltött forintok megtérülnek."
Az egyszerű kíváncsiskodók mellett komoly kiállítók vesznek részt minden esztendőben az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon. Hiszen a vásárhelyi rendezvény, amely az ország egyik legnagyobb ilyen programsorozata, a szakmának is szól. Sőt igazából főként a szakembereknek, gazdáknak és gazdálkodóknak. Hogy milyen üzletek kötődtek az idén a kiállítási csarnok standjain, azt sejteni sem tudom, de azt gondolom, jelent valamit, hogy egynémely kiállítónál időnként diszkréten falat húztak a kíváncsiskodó szemek elé. Nem azért, hogy nekiálljanak szalonnázni, az biztos. Enni ugyanis nyugodtan ettek, nem feszélyezve a kíváncsi tekintetektől sem.

A kiállítók bármit is hoztak el a vásárba, bizakodtak: a részvétel fejében elköltött forintok megtérülnek, nem is akárhogyan. Nagy László, az egyik szegedi mezőgazdasági gépeket forgalmazó cég vezetője már számos hasonló vásáron járt országszerte, de jelen volt Hannoverben a legnagyobb német bemutatón, az olasz bolognai, illetve a hasonló dán kiállításon is. Azt mondja, az agráriummal foglalkozó cégeknek azért kell jelen lenniük a hasonló rendezvényeken, hogy tapasztalatokat szerezzenek, kapcsolatokat építsenek, megmutassák magukat, mert aki egyszer is lemaradt egy mezőgazdasági kiállításról, az előbb-utóbb kimarad a piacról is. Azt hiszik ugyanis a partnerek, hogy bajok vannak a vállalkozással, azért maradt távol. A jelenlét az egyik legfontosabb jele annak, hogy a cég jól működik.

Nagy László szerint a vásárhelyi tényleg a legnagyobb állattenyésztési kiállítás az országban. Csak annyival marad el a hannoveritől, amennyivel lemaradt Magyarország Németországtól: nálunk minden kisebb, mint a németeknél, de a fejlett technológiák itt is éppúgy jelen vannak, mint ott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszabontott becsület

"Csak az építőiparban 400 milliárd forintra becsülik a lánctartozás mértékét." Tovább olvasom