Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Nagy szívatások

"Két réteg áll most egymással szemben, két szegény társadalmi réteg: az egyik a megélhetést a másik megkopasztása árán reméli."
Még nagyon friss a példa: a faluban öregeknek szerveztek termékbemutatót, amelyen csodamasszírozó berendezést ajánlottak. A gép – amelyet utóbb magam is kézbe vettem – a hajszárítónál hosszabb nyelű, nagyon egyszerű alkalmatosság volt, fokozatváltó kapcsolóval. A „hajszárító" hosszabb végére négyféle gumifejet lehetett pattintani: nem mindegy ugyanis, hogy talpat, vállat, fejbőrt masszírozunk-e vele. A másik, tompább oldalon gombnyomásra piros lámpa gyulladt ki, hogy melegítse a fájó testrészt, valamint „begyógyítsa még a sebeket is".

A kikiáltási ár 100 ezer forint volt. Mondani se kell, vettek belőle az öregek, egyhavi nyugdíjuk másfél-kétszeresét áldozták fel a csodamasináért. Még a helyi öregotthon is vásárolt egyet közös használatra: a pénzt kábé húsz nyugdíjas dobta össze.

Majd eltelt egy kis idő, és a faluban házalók csengettek be azokhoz a nyugdíjasokhoz, akik megadták a címüket a termékbemutatón, de nem vásároltak. Azt mondták, akcióznak, és 20 ezer forintért is odaadják a masszírozókészüléket. A gépet mohón vették az emberek, ennyiért a hülyének is megéri – gondolták.

A napokban az egyik, postaládámba bedobott reklámújságban pillantottam meg újra a csodaszerkezetet: reklámáron alig 1700 forintba kerül.

Aki hülye, haljon meg! – lehetne ennyivel és egy vállrándítással elintézni az ügyet. Ha nem válna ma Magyarországon szabályosan iparággá az, hogy a másikból hülyét csinálunk. Vajon hányan élnek ebből? Ezrek? Tízezrek? Hisz nincs olyan nap, hogy fel ne hívna valaki: 250 ezer forintos porszívót, 2-4 millió forintba kerülő, évi egy hétre szóló üdülési jogot, nyáron hűtő, télen fűtő paplant vagy csak egy méregdrága mosószert akarnak a nyakamba sózni. Szakmájukban csalódott vagy munkanélkülivé vált ismerősök és ismeretlenek győzködnek. A gyors meggazdagodás reményében.

Két réteg áll most egymással szemben, két szegény társadalmi réteg: az egyik a megélhetést a másik megkopasztása árán reméli.

Olvasóink írták

  • 1. homer 2008. november 11. 14:06
    „..és persze ne feledkezzünk meg azokról az "újságírókról" sem akik a "néphülyítés" magas iskoláját művelevén veszik fel a nagy pénzeket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzlicit

"Javadalmazása tíz százalékáról mondjon le egy polgármester, képviselő testületi tag, vagy ajánlja… Tovább olvasom