Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Negyven élet

JEGYZET - "Vajon kit zavarhatnak a babamentő inkubátorok?"
Vajon kit zavarhatnak a babamentő inkubátorok? Azok a berendezések, amelyek egyetlen célt szolgálnak: megmentsenek egy emberéletet. Vagy kettőt. Először is egy csecsemőét, aki úgy jött a világra, hogy nem akarták. Másodsorban pedig egy nőét, aki nyilvánvalóan olyan élethelyzetben van, amelyben nem tudja vállalni az anyaságot.

Akik statisztikákat készítenek és felméréseket elemezgetnek, valószínűleg soha nem gondolták még át, mi lehet az a szituáció, amikor egy anya lemond gyermekéről. Arról a csöppségről, akit 9 hónapon keresztül a szíve alatt hordott, aki az ő testéből növekedett. Azt mondják, hogy még azok az anyák is nagy százalékban meggondolják magukat, amikor a szemébe néznek gyermeküknek, akik a terhesség során azt gondolták, nem tartják meg. Egyszerűen így vagyunk összerakva. Ha ezt az ösztönt egy félelem felülírja, akkor ott már tényleg nagy a baj.

Aki józan ésszel gondolkodik, elmegy a kórházba vagy klinikára, és szülés után lemond a gyermekéről. Azok, akiknek a babamentő inkubátort kitalálták, nem gondolkodnak, hiszen teljesen kétségbe vannak esve. Titkolták terhességüket, és nem akarják, hogy kiderüljön. Számukra egyetlen út létezik, miután egy félreeső helyen szültek: eltüntetni a babát – vagy így, vagy úgy.

Baba- és nőellenesek – állítja az uniós vizsgálat az inkubátorokról. És meg is indokolja: elképzelhető, hogy az anya nem önszántából tette bele a csecsemőt, és a gyereket is hátrányos helyzetbe hozza, hiszen soha nem lesz esélye megismerni igazi szüleit. Azt gondolom, ha majd felnő egyszer az a negyven csecsemő, akit eddig ezekben a berendezésekben Magyarországon találtak, még véletlenül sem a pereskedésre fog gondolni. Mindegyikük hálás lesz egy nőnek, akit soha nem ismerhetett meg, de életben hagyta, sőt: biztonságba helyezte, és egyúttal arról is gondoskodott, hogy szinte azonnal örökbe fogadható legyen. És hálás lesz azoknak is, akik erre lehetőséget adnak.

Olvasóink írták

  • 2. klj-54 2012. szeptember 25. 11:49
    „A véleményem rövid:
    Csak az elmebetegeket!”
  • 1. Mozimasiniszta 2012. szeptember 25. 09:48
    „Nna...egy korábbi cikkhez már megírtam a véleményem, most már csak ennyit: rothadjanak meg az állásfoglalásukkal
    együtt az uniós barmok! (van közöttük cucillista némber is - épp az általa tett nyilatkozat verte az első hullámot cca.két hete) A válság közepette is gazdagságban tobzódó Brüsszeli parazitáknak nem számít hogy egy nemzet fogy-e vagy gyarapszik...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tekerünk

"Ne üsd el a biciklist, mert lehet, hogy ő is autós, csak nincs pénze benzinre." Tovább olvasom