Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Nyakleves, sült hús

"Mi történhetett november 18-án egy óra után pár perccel a Centrum megállónál, hogy a fantom nem tudta türtőztetni magát – szidalmazott, s lekevert két nyaklevest és fenékbe rúgott egy tizennégy éves gyereket? Mit kell ahhoz tenni, hogy valakit úgy kihozzanak a sodrából, hogy fényes nappal nekiessen a belvárosban egy gyereknek és lerendezze egy-másfél perc alatt a kölyköt?"
Mi történhetett november 18-án egy óra után pár perccel a Centrum megállónál, hogy a fantom nem tudta türtőztetni magát – szidalmazott, s lekevert két nyaklevest és fenékbe rúgott egy tizennégy éves gyereket? Mit kell ahhoz tenni, hogy valakit úgy kihozzanak a sodrából, hogy fényes nappal nekiessen a belvárosban egy gyereknek és lerendezze egy-másfél perc alatt a kölyköt?

Az SZKT-nál tartott tegnapi tanúmeghallgatások és szembesítések után nem derült fény az igazságra. Pillanatnyilag csak annyi biztos: egy férfi megvert egy kamasz fiút – sapkában vagy anélkül, egyszínű sötét kabátban vagy mellényben osztott igazságot a szegedi szupermen. Jelen állás szerint az erős ember lehetett akár utas is, vagy járókelő, vagy gyermekekre vigyázó jótét lélek, akinek eljár néha a keze, ha veszélyes szituációba keveredett kamaszt lát. De itt mi jelentette a veszélyt?

Az ajtódörömbölés? Azt már megszokták a járművezetők – mondták a közlekedési társaságnál. Az ajtó püfölése, rugdosása szinte mindennapos az utasok körében. Idősebbek bottal verik az ajtót. A verbális terrorizmusra – amikor az utas a járművezető anyukája felől érdeklődik – már fittyet hánynak. Arra viszont nagyon harapnak a vezetők – mondták az SZKT-nál –, ha az utasok a jármű mellett, előtt ugrálnak, lökdösik egymást, mert ilyenből már történt tragédia.

Hogy a Centrumnál ugrabugra volt vagy csak püfölés, az nem derült ki eddig, mert hiába a menetrend, az aránylag pontosan meghatározott idő – nem szólalt meg a járművezető. Lapít, csakúgy, mint a körülötte lévők. Egy szabadnapos ellenőr viszont képbe került, akiről az alibi kutatása közben azt is megtudtuk, hogy sült húst ebédelt november 18-án az édesanyjánál, s akitől azt kérdezte a meglepődött anya, hogy józan-e, hogy ilyeneket kérdez. A gyanús dolgozó meghallgatása kabaréba fulladt.
Dózsa Gábor sajtóközleményében tudatta: a legnagyobb körültekintéssel és szigorral vizsgálja ki az ügyet, és megteszi a szükséges munkaügyi és jogi lépéseket, de nem tudja elfogadni a járművezetői és ellenőri társadalom sárba tiprását és a Szegedi Közlekedési Kft. személyiségi jogainak megsértését se. Majd felfüggesztette a vizsgálatot. Ide a rozsdás bökőt: az elkövető ismeretlen marad.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Advent

"A kis kőszegremetei présház kemencéjének padkáján, a főhelyen, amit a nép nyelve oly találóan… Tovább olvasom