Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Rokkantak népe

"Magyarországon a pofátlanságnak nincsenek határai, és megfelelő mennyiségű pénzzel szinte bármi megvásárolható."
Elég csak egy kisebb sétát tenni a szegedi belváros frekventált parkolóinál ahhoz, hogy lássuk: hemzsegnek a rokkantak köztünk. Sokan közülük annyira szegények, hogy tízmilliós terepjáróval kell közlekedniük – legalábbis a szélvédőkre kitett, ingyenparkolásra jogosító rokkantigazolványok erről tanúskodnak. Meg arról, hogy Magyarországon a pofátlanságnak nincsenek határai, és megfelelő mennyiségű pénzzel szinte bármi megvásárolható.

Nem csak mozgáskorlátozott-igazolvány, hanem a leszázalékoláshoz használható orvosi zárójelentés is. A legutóbb megfogott egri orvos szakértőknél például kétszázezer forint volt az a tarifa, amennyiért egészséges embereket munkaképtelennek nyilvánítottak. Ez ugyanis mindenkinek jó biznisz. A leszázalékolt megkapja az átlagbérnél gyakran csak 20–30 ezer forinttal kevesebb rokkantnyugdíját – mellékesként pedig feketemunkát vállal. Adófizetés nuku. Az alulfizetett „orvos szakértő" meg kiegészítheti a jövedelmét egy kis csúszópénzzel. Tisztelet persze a kivételnek.

Csak az államkasszának és a lúzer adófizetőnek nem jó, amelyik fizeti az álrokkantat meg a csaló orvos szakértőt.

Már csak az a kérdés, hogy az elmúlt évtizedben miért nem tűnt fel egyetlen illetékesnek sem, hogy az öregségi korhatár előtt rokkantnyugdíjassá válók száma megduplázódott, jelenleg félmillió. Amivel egyébként mi lettünk Európa lerokkantabb nemzete. Az aktív korúak között ilyen arány ugyanis hozzánk legközelebb talán Kambodzsában van – ahol kétmillió taposóaknát telepítettek a polgárháború alatt.

Az ötmilliós Szlovákiában például azon is felháborodott a nép, hogy hetvenezren rokkantnyugdíjasok. Nálunk kevesebb mint tízmillió emberre összesen nyolcszázezer jut. Pedig a szlovákokat sem sújtja kevesebb baj, nem stresszelnek, pusztítják magukat kevésbé, mint mi. Akkor hogy lehet arányaiban jóval kevesebb rokkantnyugdíjas?

Biztos a jó hegyi levegő teszi.

Olvasóink írták

 • 17. queenmargareth 2010. december 07. 12:52
  „Én értem! De kérjen elnézést a tényleges betegektől! Itt általánosítás volt!!!”
 • 16. csupika 2010. december 07. 11:16
  „15. igazad van, te vagy az üdítő kivétel
  Csak zavar, hogy a kommentelők közt rendszeresen veszem észre, hogy képtelenek értelmezni egy szöveget, és rögtön mindent saját lényük elleni támadásnak vesznek. Ez elszomorít.”
 • 15. mazsolaszolo 2010. december 06. 21:23
  „9: Csupika: miért általánosítasz, kedves?”
 • 14. mazsolaszolo 2010. december 06. 21:21
  „vmagdi: Az idézet helyes így szól: "Vétkesek közt cinkos, aki néma". Kapsz egy piros pontot, ha megmondod, hogy kitől való. :)

  A nicknevem pedig mazsolaszolo - ha képes leszel megjegyezni és használni is, akkor beszélgethetünk.

  Szép napot!”
 • 13. becsei.sandor 2010. december 06. 19:55
  „3-ra. Nincs és nem is lessz a profnak majd 100 millás autója, mint ahogy neked sincs elfelejtve és nem
  is lessz soha megbocsájtva,az a vérgőzös,rasszista tombolásod,amit a Dombai Tünde cikkéhez írtál,
  42.sz. kommentként.201012. 04.15.58.-kor-,és amit az oldal gazdája oly önfeledten fenthagyott az
  oldalon 48-órán keresztül.Amikor ezt szóvátettem azonnal tudott moderálni visszamenőleg.Termé-
  szetesen szeretné úgy beállítani,hogy nem felel a kommentek tartalmáért,de biztosítalak veled együtt
  felel azért a rasszista tombolásért,amit ott elkövettél.Amit ott elkövettél,az már sokkalta súlyosabb
  annál a kis:szellemi termék lopásnál,amit Kiss Judit Ágnes kárára elkövettél.”
 • 12. cruiser 2010. december 06. 19:24
  „Érdekes hozzászólások.
  A régi időkben a seregben volt sorozás. Barátomat minden évben invitálták: jöjjön , hátha....
  Ő ment a két mankójával. Néhány év múlva belenyugodtak nem zaklatták.
  Ismerek olyat akinek nincs matricája, luxusautója, Trabanttal jár és rokkantnyugdíjas már vagy 30 éve. A gerincével van probléma. Valóban, ugyanis amióta ismerem vígan karikázik kemping biciklijével.
  Én persze sajnálom a gerince miatt.”
 • 11. becsei.sandor 2010. december 06. 17:49
  „Ebben és sok más témakörben lehet bozótvágó késsel,szamurájkardal esetleg bekötött szemmel,
  körbeforogva vagdalkozni. Ezt teszi itt Tombácz Róbert. Lehet természetesen mást is csinálni,
  mondjuk tényfeltáró riportot.Ez persze macerás is,veszélyes is,a honort is sokára fizetik.
  Lehet egy kellemes séta során egészségügyi intézmények környékén,később kifejezetten drá-
  ga és rossz hírű bárok környékén felírni,suttyomba a mozgássérült papirral ellátott terepjá-
  rók rendszámát.Ezután megkérhetjük az önkormányzat (oknál) dolgozó havert,havernőt,kérd
  már le az adatokat haver.Szabálytalan ? Az ! Ezután nézelődünk,tájékozódunk a lakókörnyezetben.
  Teljesen szabályosan elmehetünk a váróba,ahol a felülvizsgálata folyik a rokkantaknak,készülhet
  velük riport. Meg ismerhetjük néhányuk lakóhelyét,utólag megfigyelhetjük diszkréten az életvite-
  lüket.Számos más megfigyelést is végezve,írhatunk egy megközelítőleg hiteles tényfeltárót.
  Tudjuk,az autó részletet most kell fizeti,az asszony is sielésért nyúz,a mama orvosának is nyomni
  kell egy marék lóvét,így a honor most kell,tehát most vagdalkozzunk,akár vakon is.”
 • 10. queenmargareth 2010. december 06. 16:31
  „Én értem! De kérjen elnézést a tényleges betegektől! Itt általánosítás volt!!!”
 • 9. csupika 2010. december 06. 13:08
  „Már megint csak az értetlenek képesek kommentelni.
  Vegyétek már észre, hogy mit akar a cikk írója! Egy szóval nem fikázza azokat, akik valóban rászorulók. Ezt senki sem teszi, aki a rendszer hibáira világít rá.

  A tolószék kifejezést meg felejtsétek el, mert az csak a kórházban van, amikor egyik emeletről a másikba tologatnak, zömmel leeresztett gumikkal :)

  A helyes kifejezés a KEREKESSZÉK. Ha már ennyire véditek azokat, akiket amúgy senki sem bánt, akkor legyetek pontosak!”
 • 8. queenmargareth 2010. december 06. 08:18
  „Nos, egy picit álljunk meg.
  Gyermekkori betegségem elkezelése miatt 28 évesen lerokkantosítottak! Sajnos. Ezért nem kapok munát, munkanélküli segélyt, nem jár a szolgálat időmbe, rosszul vagyok és 26 400 ft-ot kapok. Sajnáljátok tőlem. Ha ebből meg tud élni a cikk írója, gratulálok. Ja, és gondolom, ő egészséges. Szerencsés!”
 • 7. vmagdi 2010. december 05. 19:43
  „bunosok kozt cinkos aki nema... na”
 • 6. vmagdi 2010. december 05. 19:41
  „mazsola, ha tudsz konkret embert, aki visszaelt ezzel, akkor jelentsd, ugyanis cinkosok kozt cinkos , aki nema... ha meg csak teped a billentyuket csak azert, mert a media, most eppen ezt kinalja neked, akkor szerintem az a buta, aki hagyja magat manipulalni, nyilvan ezt hallottad, ezt olvastad, ezt mondta a teve....de ugyebar a media regen azt mondja, amit hallani szeretnel... Mazsikam, lehet, hogy sok csalo van, de nem minden honfiarsad gazemeber, meg ha kenylemes is azt hinni, hoyg mindenki car szemet, csak mi nem vagyunk azok...nem minden orvos tetves, gerinctelen es szarhazi.... bar fogadok , hogy a szivmuteted elott ezt te is ujragondolnad... a nagyon sok csalobol, ha egyet is ismersz, miert nem jelented, ha annyira korrekt vagy, akkor miert itt hapogsz, miert nem az illetekesnel?”
 • 5. mazsolaszolo 2010. december 05. 17:43
  „4. Egyetértek. Az álrokkantnyugdíjasokra és a .... gerinctelen .... orvoskra kell ráhajtani és kiebrudalni őket a rendszerből. Illetve: kéne. De mint mindenütt kis hazánkban, itt is előbb-utóbb belegabalyogunk a sógor-koma-jóbarát hálóba. Urambátyám országában elég nehéz rendet tenni, ha a kormány besz&ri. Már pedig az. Ez is az.

  Vmagdi: a háborgásod nagyon buta, és már megint csak a saját szemszögedből nézed a dolgokat. Elvaktanak az indulataid és nem vagy képes látni az ok-okozatot. Az egyes tények, amikről írsz, igazak lehetnek, de a cikk témája szempontjából nem számítanak.
  Igenis sok a rokkantnyugdíjas, nagyon sok. Nagyon sok a csaló, a szimuláns, a szélhámos, aki egy kis plusz suskáért mindent elintéztet a dokival és maga él, mint hal a vízben - a többieket kijátszva. Mert az mindig el tetszenek a nagy háborgásban felejteni, hogy mindig valaki más issza meg a levét az ilyen szélhámiának.

  5. Hülyeség, és buta előítélet. Az álrokkantak zöme nem cigány. Életképes, dolgozó, kezük-lábuk használható emberek, akik így szereznek egy "tutifixet", plusz mellé a jövedelmet.

  pl. Kalocsa környékén ....... a "lerokkantosíttatás" olyan természetes az emberek zömének, mint ahogy egy pohár vizet iszik az ember. Én szegedi vagyok, de van arrafelé néhány rokonom; megdöbbentő, amiket mesélnek. Köztük van valódi rokkant: őt majdnem kidobták az orvosi vizsgálátról, hogy hazudozik, holott alig bír mozogni szegény és hetvensokévesen vagy tízféle valódi testi baj kínozza. Ő is háboroghatna, hogy diszkriminálják és összemossák a szélhámosokkal, de azt gondolom, hogy örül annak, hogy él.

  És megint és ismét: szét kell tudni válogatni az ocsút a búzától, ugye....? <moderálva..>”
 • 4. Natasha 2010. december 05. 14:35
  „Valóban vannak olyanok, akik pénzért vásárolták meg a rokkantnyugdíjra való jogosultságot. Nem ezen az íráson kellene felháborodni, hanem azokon a pofátlan állampolgárokon és azokon az orvosokon akik összejátszanak az álrokkantnyugdíjasokkal. Ezek a szépséges álrokkantnyugdíjasokat is mi, az adófizetők tartjuk el. Mielőtt félreértés történne, nem a valódi rokkantnyugdíjasok ellen ágálok.”
 • 3. flexsnake** 2010. december 05. 13:24
  „tessék már kinőni ebből a ,,drága autója van akkor csaló" dologból. Számtalan olyan rokkant van aki megteheti vagy rákényszerűl hogy a szállítása miatt nagyobb autót vegyen. Évtizedek óta tolokocsis professzornak majd 100millás mercije van, irigyeled? üljél te is kocsiban egy életen keresztül. Amit cipőre költesz meg pedikürre, úszásra sportra azt mind ráköltheted. ostoba, gusztustalan és újságírónak is gyenge!”
 • 2. t680822g 2010. december 05. 10:08
  „Felháborítónak tartom ezt a cikket és elítélem az újságírót is, aki ezt írta... Miért kell a társadalmat a beteg emberek ellen uszítani?????”
 • 1. vmagdi 2010. december 05. 09:03
  „Aktív dolgozó vagyok, de a cikk címe meglehetősen irritáló, sőt bunkó azokra nézve, akik valóban betegek.
  A másik: sok nyilatkozat, cikk hivatkozik európai összehasonlításokra, csak egyet felejt el, míg a francia, nemet stb. munkások milyen munkakörülmények között dolgoztak, és milyen munkakörülmények között dolgozott a magyar munkás. A magyarok voltak a leglehasználtabb nép, ehhez jön az elégtelenül működő egészségügyi szolgáltatási rendszer, ami ma már egyáltalán nem is működik...Az vajon miért nincs megemlítve, hogy sok iskolának ma sincs tornaterme, míg Svédországban sípályák tartoznak minden iskolához, hogy az erdőkben a sétautakat kivilágítják, hogy este is tudjon sétálni a polgár, hogy a közalkalmazott a fizetése mellé uszodabérletet kap, hogy egészséges maradhasson, mert a kép. Ha így maradnak a várólisták, még több betegség miatt leszázalékolt ember lesz. Sajnos mindenikek öt állásra van szüksége, hogy élni tudjon, én gondolom egyetlen honfitársunknak se az a hobbija , hogy betegre dolgozza magát. Ha az energiaszolgáltatót, melyek tulajdonosai, a rafinált nyugat, nem hajtaná így a profitot, ha az ár és érték legalább köszönő viszonyban lenne. Polarizálódott az ország, vannak akik a Riviérara járnak wellnessre és vannak, akik nagyon nem. Nyilván vannak ezzel visszaélők, de hogy mennyien azt most vizsgálják, elsietett a cikk. Nem hiszem hogy polgártársaink többsége szeret beteg és szegény lenni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kész átverés

"Ma már alapkövetelmény, hogy egymásra kell licitálni." Tovább olvasom