Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Szakma, kolléga - Darvasi

Pontosan tudom, hogyan zsigerelik ki a fiatal újságírókat. Azt is hallom, hogy terroristáknak nevezik a dolgukat végző tollforgatókat.
Rendhagyó irodalmi óra a hódmezővásárhelyi könyvtárban. Két gimnáziumi osztályt várunk, az egyik csapat késik. Nem sokat, öt percet. Pontosan annyit, mint az újságíró, a kolléga. Ő akkor érkezik, amikor már csordogálnia kellene az órának. Máris előresiet, kis magnóját mint valami fegyvert maga előtt tartja, és rövid interjút kér.

Majd az óra után, mondom. De hogy ő akkor már nem ér rá. Aha. Viszont a gyerekektől időt el nem veszünk, mondom. A kolléga fordul is. Sértetten szalad végig a székek között, s már el is tűnt, akár egy látomás. Pontosan tudom, hogyan zsigerelik ki a fiatal újságírókat. Azt is hallom, hogy terroristáknak nevezik a dolgukat végző tollforgatókat.
És azt is jól tudom, miféle rendszernek van szüksége olyan szakmabelire, akit a kipipálás gyorsmenete jobban érdekel, mint az esemény maga. És most lehet tűnődni, hogy ez a rendszer visszajött, vagy inkább el se ment. És mit mondjon az ember nekik, a tizenhét éveseknek. Ha például újságírók akarnak lenni. Vagy egyszerűen csak szabad, öntudatos, kreatív honpolgárok.

Olvasóink írták

  • 1. scott1 2012. április 27. 07:39
    „Aki nem akadt meg azon, hogy egy a kurvák között a "kurv@k országában", aki nem akadt fent azon, hogy ő csak egy "moslékzabáló genetikailag alattvaló" valami, mivel állítólag az intellektuel, megérti, hogy mi a mögöttes... most nem érti? és megsértődik azon, hogy terroristának hívják azt, aki fél évet is vár a megfelelő időpontra, hogy akkor tegye nyilvánossá a tényfeltáró cikkét, amikor a legtöbbet árthat???
    Ahhoz, hogy a terrorista jelzőt valaki magára vehesse és megsértődhessen ezen, minimum az elmúlt évtizedben azt kellett volna, hogy tegye, ami egy igazi újságíró dolga, de itt erről szó sincs!
    "Rossz, hitvány kor gyatra költőket kultiválja, azoknak emel szobrot, azokat propagálja, azok sorait harsogja a hangszóróival."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túlélni a susnyásban

"Az a gyanúm, nyárra igazi oktatófilm lesz belőle." Tovább olvasom