Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Tabló

JEGYZET - ˝Svédországban befogadják és kitanítják a menekülteket.˝

Magyarország nem fogad be menekülteket, mert Magyarország a magyaroké, ez a kormányzati retorika zanzája. A Jobbik még messzebbre menne, szegedi önkormányzati képviselője szerint még a civil segítőknek sincs helyük a nagyállomásnál.

Mindeközben a szintén körülbelül 10 milliós Svédország kormánya úgy véli, a gazdaságnak óriási szüksége van bevándorlókra, nélkülük az ország nagy bajba kerülne. Egy internetes újság közölt elemzést arról, hogyan állnak hozzá a menekültekhez a társadalom elöregedésében is hozzánk hasonló helyzetben lévő északi államban. Azt írták, a svédek is szépen költenek hasonló családtámogatási programokra, mint mi. De amíg Magyarországon évente 35-40 ezerrel fogy a népesség, Svédországban 25-30 ezerrel nő. Egyrészt mások a lehetőségek, másrészt befogadják és kitanítják a menekülteket.

Mindeközben a szomszédos 8 és fél milliós Ausztria fővárosában mára minden második lakos „bevándorló" családi háttérrel rendelkezik – olvasom másutt. Maria Vassilakou görög származású polgármester-helyettes szerint az integráció jelszava a múlté, ma az elfogadás és a segítségnyújtás a téma. Bécsben kiszámolták: 2029-re a jelenlegi 1,8 milliós főváros lélekszáma eléri a 2 milliót. Nálunk a KSH Népességtudományi Intézete azt hozta ki, hogy bevándorlók nélkül 2060-ban csak 6,7 millió ember él majd Magyarországon.

Baranyai szülőfalumban júniusban kitették a kirakatba a nyolcadikosok tablóját. Maroknyi volt a csapat: 14-en végeztek, 7 faluból szedte össze őket reggelente az iskolabusz. Iksz évvel ezelőtt egy faluból, két párhuzamos osztályból 56-an ballagtunk el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betegségpánik

˝A saját fürdőszobájukban mindennap megfürdenének.˝ Tovább olvasom