Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Tehetetlenek vagyunk?

"A bombariadó tehát ma már a mindennapok része egy olyan kisvárosban is, mint Makó."
Háromezer ember estéjét, szórakozását tette tönkre valaki Makón, amikor egyszer az egyik nyári musicalest előtt betelefonált a Hagymaházba: bombát helyezett el a szabadtéri színpad nézőterén. A környező utcákon aznap este hömpölyögtek a bosszankodó, elkeseredettségükben viccelődő emberek, akiket leginkább az zavart, hogy egyetlen ember milyen könnyen fel tudta forgatni az életüket.

De ez csak egy volt a sok hasonló eset közül. Tavaly többek között a városházára érkezett bombafenyegetés az egyik testületi ülés alatt, és hasonlóképp száműzött a Koronából az utcára valaki egy pártrendezvényt – természetesen egyik tettes sem került elő. Megtalálták viszont azt a diákot, aki az egyik általános iskola levegőbe repítését helyezte kilátásba. A bombariadó tehát ma már a mindennapok része egy olyan kisvárosban is, mint Makó.

A jóval nagyobb Szegedről pedig még nem is beszéltünk. Most éppen egy 46 éves hajléktalan követelt ki magának némi közfigyelmet középületek beígért felrobbantásával, majd egy öngyilkossági kísérlettel. Története egyszerre megmosolyogtató és szomorú. Más, mint a pártrendezvényt vagy a testületi ülést egy telefonnal szétzavaró fenyegető, aki rossz szándékú bár, de minden bizonnyal épelméjű, és pontosan tudja, mit csinál.

A szegedi T. Gyulának ezzel szemben valóságos hobbija a bombafenyegetés, és aligha véletlenül vitték legutóbbi akciója után a pszichiátriára.

Az ember már-már szánja őt. Szánná, ha nem tudná, hogy egy-egy bombariadó mennyi felfordulással jár, és milyen sokba kerül például az épületek kiürítése, átvizsgálása. Csakhogy úgy tűnik, tehetetlenek vagyunk T. Gyulával szemben, akin még a költségeket sem lehet behajtani, és ezzel azért nyilván ő is tisztában van.

Kezelőorvosai figyelmét mindenesetre felhívnám egy ugyancsak tavalyi és ugyancsak makói esetre. Akkor egy ápolt telefonált be a rendőrségre, hogy a kórház pszichiátriai osztályán bomba fog robbanni. Úgy gondolta, a bombariadó zűrzavarában könnyebb lesz megszöknie...

Olvasóink írták

  • 1. Csirén 2010. április 19. 15:42
    „Jól el kell verni, és akkor meggondolja, hogy szórakozzon e párszáz emberrel, és az általunk befizetett adóval.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Morénok a spájzban

"Minél rosszabbul érezzük magunkat, annál több morént látunk magunk körül." Tovább olvasom