Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

23 millió forint jut idén játszóterek felújítására

Kecskemét - Két kecskeméti utca forgalmi rendje is megváltozik a jövőben, a városrendezési, városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottság keddi döntése alapján. Játszóterek felújítására 23 milliót költ a város.
A grémium az önkormányzathoz beérkezett kéréseket megvizsgálva úgy döntött, hogy az Erkel utcán megszünteti az egyirányúsítást, így oda a jövőben a Bajcsy Zsilinszky utca felől is be lehet hajtani. A másik változás a Hegedűs közt érinti, amelynek a Mikszáth körút és Csíksomlyói (Gázló) utca közötti szakaszán 30 kilométeres sebességkorlátozás lesz.

Szintén támogatta a bizottság azt a kezdeményezést, hogy a Horváth Döme körút és a Bajcsy Zsilinszky utca kereszteződésében, valamint a Horváth Döme körúton a folyópályán, a nyugdíjasház előtt gyalogos-átkelőhely alakuljon ki. Az ehhez szükséges pénzügyi fedezetet a jövő évi költségvetésbe lehet betervezni.

A grémium napirendjén szerepelt a tavalyi játszótéri fejlesztésekről szóló beszámoló is, amelyből megtudhattuk: erre a célra mintegy 23 millió forint állt rendelkezésre, amelyet a Ménteleki és a Széchenyivárosban lévő Rüsselsheimi játszótér fejlesztésére fordítottak.

A bizottság szintén tárgyalta a belvíz elleni védekezésről szóló beszámolót. Az előterjesztésben szerepel: a város közel 15 millió forintot költött a veszélyeztetett városrészek védelmére, egyebek között szivattyúzásra, utak megerősítésére, feltöltésére, ideiglenes vízelvezető árok létesítésére, homokzsákokra, ideiglenes csapadékvíz átemelő szivattyú telepítésére és üzemeltetésére.

A kiadások egy részének megtérülésére – mintegy 10 millió forintra - pályázatot nyújtott be az önkormányzat, de arról ezidáig még nem született döntés.

Olvasóink írták

  • 1. papsajt 2011. június 29. 07:01
    „gondoltam,hogy max 2 játszótérre lesz elég, a 23milla!

    Ezért tart itt az ország.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy romos házban rejtegették a külföldieket az embercsempészek

Egy romos kunbajai épületben rejtegették a külföldieket azok az embercsempészek, akiket a napokban vettek őrizetbe a rendőrök. Tovább olvasom