Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Árok a játszótér mellett

Kecskemét - Balesetveszélyes a Vacsi-közi játszótér, ahonnan egyenesen egy vízelvezető árokba rohanhatnak a gyerekek.
A Vacsi-közi Guba-park egy része kerítés nélkül maradt. A részönkormányzat döntött arról, hogy új, masszívabb korlátot építtet a régi helyére, arról azonban nem született határozat, hogy mikor.

A város legutóbbi közgyűlésén a Lehet Más a Politika (LMP) helyi képviselői vetették fel a Vacsi-közi Guba-parkkal kapcsolatos problémát. Az ottani játszótér ugyanis balesetveszélyessé vált. – A park Kékfestő utca felöli oldalán elbontották a kerítést néhány héttel ezelőtt. Erről a városháza szakemberei döntöttek, mivel szerintük a korábbi rongálások miatt balesetveszélyessé vált a vaskorlát - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Falusi Norbert, LMP-s képviselő.

A vízelvezető árok elől hiányzik a kerítés.
A vízelvezető árok elől hiányzik a kerítés.

- A gond az, hogy a játszótér magasabban van, mint az utca szintje. Emellett egy vizesárok is van az út mentén, ami térkővel van kirakva. Így most mivel nincs korlát, ha a parkból elkezd ebbe az irányba szaladni egy gyerek, egyenesen belerohan az árokba. Egy apróság már meg is sérült az utóbbi hetekben – tette hozzá Falusi Norbert.

A baleset után két nappal a részönkormányzati ülésen háromszázezer forintot elkülönítettek az új kerítés megépítésére, azonban időpontot nem határoztak meg. - Ezt sürgősen orvosolni kellene, mivel hétvégente nagyon sok gyerek játszik a parkban, és hamarosan itt a szünidő is – emelte ki Falusi Norbert.

Kerítés tehát biztosan lesz, a kérdés, hogy mikor. A részönkormányzat tervei szerint hamarosan egy korszerűbb, masszívabb korlát választja majd el a parkot az utcától. Információink szerint a városházán már elkezdődtek a munkálatok előkészületei.

Olvasóink írták

  • 2. Dodo 2011. május 15. 17:46
    „Nem lehet mindent korláttal körülvenni, kipárnázni, stb... figyelni kell a gyerkőcre, az a szülő dolga.”
  • 1. Fószer 2011. május 15. 12:01
    „Valahogyan el kell érni,hogy az a gyerek mire felnő ütődött legyen,így könnyebb lesz majd befolyásolni,és dolgoztatni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagymama sütije: Epres rétes

Végre érik a gyönyörű, piros eper, ami bizony a konyhatündérek fantáziáját is megmozgatja. Tovább olvasom