Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Bekopogtatott a gólya a Kecskeméti Vadaskertbe

Kecskemét – Új jövevényekkel bővült a Kecskeméti Vadaskert: két kisgólya bújt ki a tojásból. A csöppségek a nyár végére elérik felnőtt társaik méreteit, és szabadon bocsájtják őket.
– A két kisgólya teljesen egészségesen jött a világra. Az anyagólya szépen nevelte a fiókákat, de az egyikük visszamaradt a fejlődésben testvéréhez képest. A természetben ilyenkor az anyaállat egyszerűen kilöki a fészekből a kisebbet, és csak a másikat neveli tovább. Ezért döntöttünk úgy, hogy a kisgólyát elvesszük az anyjától. A gondozók táplálásának köszönhetően lassan utoléri az anyaállat által nevelt testvérét – foglalta össze az elmúlt heteket Pullai Béla igazgató.

A Kecskeméti Vadaskertben olyan gólyákat láthat a közönség, amelyek röpképtelenné váltak valamilyen súlyosabb sérülés miatt. A hosszú lábú vándormadarakat az állatkert gondozói mentették meg, és viselik azóta is gondjukat. Ezek az állatok nem tudnak útra kelni, és egészséges társaikkal együtt délre vándorolni a téli hónapokra, de úgy tűnik, nagyon jól érzik magukat a Vadaskertben, ezt bizonyítja a két kisgólya születése is.

A kisbbik gólya a gondozók által készítet mesterséges fészekben nevelkedik.
A kisebbik gólya a gondozók által készített mesterséges fészekben nevelkedik.

– A kisgólyákat szeptemberben szabadon engedjük, hiszen ők teljesen egészségesek. A visszavadítás miatt próbáljuk megteremteni azokat az állapotokat, amelyekkel a természetben is találkoznak majd. A gondozók is csak az etetéskor mennek a közelükbe – árulta el a Vadaskert igazgatója. – Reméljük, nem felejtik el, honnan származnak, és jövőre ők lesznek majd a tavasz első hírnökei – mondta nevetve Pullai Béla.

Márciusban is igazi baby boomról számolhattunk be, most sincsen ez másképpen: a gólya bekopogtatott még a japán makákókhoz, az aranysakálokhoz, az indiai antilopokhoz és a sörényes juhokhoz is. De érkezett a Vadaskertbe 3 rókamanguszta, egy zöld leguán és egy tigrispiton is, amellyel az igazgató régi álma vált valóra. – Hüllőink sora is bővült. Mostmár nemcsak a teknősöket lehet csodálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliós kötvényprogramot indít a kecskeméti BTel

A kecskeméti székhelyű Business Telecom Kft. (BTel) évi fix 12,5 százalékos kamatozású, hároméves… Tovább olvasom