Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Beomlott a városháza egyik irodájának mennyezete

Kecskemét - Szerda éjjel leszakadt az egyik iroda több mázsa súlyú födémszerkezete a kecskeméti városházán. Az MSZP szerint csak a szerencsén múlott, hogy nem történt tragédia.
Leszakadt a kecskeméti városháza egyik második emeleti irodájának mennyezete szerda éjjel. Az épület második szintjét most statikusok vizsgálják, 50 dolgozót pedig átköltöztettek.

- Az eset szerda éjjel három órakor történt az egyik második emeleti irodában – tájékoztatta a delmagyar.hu-t Öveges László főépítész. - A födémszerkezet mintegy két méter szélességben, öt méter hosszan szakadt le. Emberélet nem volt veszélyben, hiszen az irodában senki nem tartózkodott ebben az időpontban, de egyébként is olyan helyen omlott le a szerkezet, ahol nem található közvetlen munkahely. Már felvettük a kapcsolatot a Műemléki Felügyelettel, a statikusok jelenleg is vizsgálják a teljes épület állapotát, különösen a második szintét. A favédelmi szakértő jelentése a jövő hétre készülhet el, ezt követően döntünk a hogyan továbbról.

Így néz ki beomlott födémszerkezetű iroda csütörtökön - Fotók

- Szeretném hangsúlyozni, hogy az önkormányzat vezetésének eddig is tervben volt az épület felújítása, de a történtek után ezt nyilván fel kell gyorsítani. Éppen ezért dr. Zombor Gábor polgármester már felvette a kapcsolatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel, hiszen a teljes körű felújítás tovább nem halogatható, és ennek felgyorsításáról megkezdődtek a tárgyalások - mondta a főépítész. A szakember hozzátette, a födémszerkezet leszakadását több kellemetlen szempont együttes hatása okozta, ezek között az egyik csak a beázás, ami évek óta problémát okoz a városháza egyes helységeiben. Öveges László a várható költségekről elmondta, hogy amennyiben lokális a probléma, akkor 50 millió forint alatti összegből helyrehozható lenne az iroda, de ezek egyelőre csak becslések, előbb meg kell várni a szakértői jelentéseket.

Csak a lépcsőfeljáróig engedték a delmagyar.hu fotósát.
Csak a lépcsőfeljáróig engedték a delmagyar.hu fotósát.

Az eset után a második szintről mintegy 50 városházi dolgozót kellett más szinteken elhelyezni. Dr. Metzinger Éva hivatalvezető elmondta, hogy a költözés miatt sok irodában igen nagy zsúfoltság alakult ki, de a kollégák megértőek és segítőkészek voltak, így munka nem állt meg.

Leszakadt mennyezet a városházán: így nézett ki a helyszín szerda reggel - Fotók

Az eset kapcsán nyilatkozott a delmagyar.hu-nak az MSZP helyi szervezetének elnöke, Király József is: - A szocialista frakció megdöbbenve értesült róla, hogy szerda hajnalban leszakadt az egyik városházi iroda 20 négyzetméteres födémszerkezete. Csak a szerencsén múlott, hogy nem volt benn senki, és nem történt tragédia, ha ott áll valaki, akkor nem sok esélye lett volna a túlélésre.

Király József, az MSZP frakcióvezetője nem érti, miért csak ma tájékoztatták a lakosságot a történtekről.
Király József, az MSZP frakcióvezetője nem érti, miért csak ma tájékoztatták a lakosságot a történtekről.

- Az MSZP már korábban is felhívta a figyelmet, hogy tovább nem halogatható az épület felújítása, sajnos most egy ilyen esetnek kellett történnie, hogy az illetékesek is odafigyeljenek a problémára - folytatta a politikus. - Frakcióink ezúton is felajánlja a segítségét, hogy amennyiben költségvetési módosításra is lenne szükség, meg kell kezdeni a teljes körű felújítást. Azt még szeretném hozzátenni, hogy nem értem, miért akarta elhallgatni az önkormányzat a történteket, és miért nem szerdán tájékoztatta a közvéleményt az esetről - tette hozzá Király József.

A helyszínen megtudtuk, a városháza teljes körű felújítása mintegy 3 milliárd forintbe kerülne.  

Olvasóink írták

 • 10. deszkás 2011. március 10. 21:12
  „48FREMAIL! Hát ha jó "bőr" . :)))”
 • 9. rozator 2011. március 10. 19:38
  „Namégegyszer!:Kecskemét! Csak tudnám mi a túróért szól minden 2-ik hír Kecskemétről? Lehet hogy szponzorok?”
 • 8. Zsoltee0716 2011. március 10. 18:24
  „Ekkora kokány álmenyezetet te jó isten. Azért a kivitelező meg an úgye?”
 • 7. jozko 2011. március 10. 16:56
  „Hogy szakadna rájuk....
  Bejött.

  Azért csak óvatosan azokkal a kívánságokkal!
  Most nem lett sérült...”
 • 6. 48fremail 2011. március 10. 16:12
  „Mi köze a politikához, az épület állapota. Vagy csak jó egymást szexelni”
 • 5. antikos 2011. március 10. 13:55
  „Ekkorát hazudni:)))
  És hogy mindenkinek ez jut az eszébe...”
 • 4. igazságkereső 2011. március 10. 13:54
  „Tudnék javasolni egy eljárást: vizsgálják meg a korábban kiadásra került " A 150 leggazdagabb magyar" c. könyvben szerepelők vagyoni helyzetét a tekintetben, hogy miként is válhattak Magyarországon többszörös milliomossá,milliárdossá - mert Magyarországon az adótörvények és minden más törvények betartása mellett senki nem tud milliomossá,pláne nem milliárdossá válni!! -mert az még is csak tarthatatlan, hogy ma Magyarországon a kitalált "svájci frank alapú" de az alpesi valutát egyáltalán nem is látott, tehát közönséges forinthitelről lévén szó!!,miközben emberek tíz-és százezreit fenyegeti az árverezés és kilakoltatás veszélye, mert nem tudják az ellehetetlenített "devizahiteleiket" fizetni, vagy legalább is nem olyan ütemezésben,mint ahogy azt még munkahelyük,fizetésük megléte esetén valóban vállalták,csak közben mindkettő megszűnt: a munkahelyük is, és ennek következtében a fizetésük is megszűnt. Szóval van itt mit korrigálni a 2008-ban még regnáló Gyurcsány-Veress-bajnai trió embereket tönkretevő kormányzati munkálkodása miatt, miközben ők off-shore meg még ki tudja milyen számlákon gyarapították százmillióikat! nyilván ebből a körből Simor András búsképű MNB elnök sem hagyható ki!!Ami itt ebben az országban zajlott 8 éven át -miközben bennünket,"mezei" állampolgárokat naponta zaklatnak telefonjaikkal - ami egyébként a bankok részére tilalmazott!!-,leveleikkel,hogy árvereznek, kilakoltatnak, miközben már egyesek a munkahelyeiket és ennek következtében a fizetésüket is elveszítették!Ismétlem: van mit rendbe tenni ebben az országban,de reméljük nagyon sokan, hogy az országot tönkretevők nem sokáig lehetnek már szabadlábon, ha létezik az igazságszolgáltatás - és nem a jogszolgáltatás!! -gyakorlata!!”
 • 3. deszkás 2011. március 10. 12:47
  „Biztos olyat mondtak. :))))”
 • 2. hurkagyurka 2011. március 10. 12:46
  „Amennyit ott hazudnak mostanában, nem csoda, hogy leszakadt a plafon.”
 • 1. szatyi 2011. március 10. 12:17
  „No,...Akkor pontosítsunk: Szerda éjjel, vagy szerda hajnalban?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KTE: ingyen mehetnek be a szurkolók a szolnoki vendégszektorba

A KTE-Ereco vezetősége úgy döntött, hogy szombaton átvállalja a belépők megvásárlását a csapatot Szolnokra is elkísérő szurkolói számára. Tovább olvasom