Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Bombariadó a Mátyás király utcai iskolában - galéria

Kecskemét - Nem tartalmazott robbanószert az a csőszerkezet, amit péntek kora reggel találtak a rendőrök a Mátyás Király Általános Iskola egyik udvari faházában. A tettes két levelet is a helyszínen hagyott.
A Mátyás Király Általános Iskola teljes épületét kiürítette a rendőrség, miután egy újságpapírból kivágott betűkből álló levelet, és egy csőszerkezetet találtak az intézmény udvarán. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy arról tájékoztatta a delmagyar.hu-t, hogy szerdán egy újságból kivágott betűkből összeállított levelet találtak az iskola postaládájában, mely általános elégedetlenséget, illetve felháborodást tartalmazott, de az intézményt, vagy konkrét személyt nem fenyegettek meg benne. Ennek ellenére a rendőrség május 13-ra, illetve hogy az iskola postaládájába dobták be a levelet, péntek reggel átkutatta a teljes épületet, illetve annak környezetét. Ennek során reggel 7 óra körüli időben az egyik udvari kis fabódéban egy csőszerkezet, nem sokkal mellette pedig egy szintén újságból kivágott betűkből álló levelet találtak, melyben az állt, ha nem piszkálják a bombát, nem fog felrobbanni. A rendőrség ekkor értesítette a tűzszerészeket, kiürítette az iskolát, majd lezárta a szomszédos utcát, illetve figyelmeztették a környék lakóit, ne menjenek ki az utcára. Az időközben megérkező tűzszerészek reggel 9 óra után egy speciális vízágyú segítségével megsemmisítették a megtalált szerkezetet, ami hanghatással járt. Ezt követően megállapították, hogy a tárgy nem tartalmazott semmilyen robbanószert. A rendőrség közveszéllyel fenyegetőzés miatt indított az ügyben eljárást.

Bombariadó volt a Mátyás Király Általános Iskolában május 13-án, pénteken.

Az iskola igazgatója, Lóczi László kérdésünkre elmondta, hogy a kiürítés miatt a diákoknak egy órája maradt el. Ez idő alatt a közeli játszótérre vitték őket, ahol mellékhelység is a rendelkezésükre állt. Az intézmény vezetője elmondta, elképzelése sincs, ki lehetett az elkövető, de azt kiemelte, hogy a tanulók rendkívüli fegyelemmel viselkedtek a bombariadó alatt. Példaként említette, hogy amikor közölték a kiürítés tényét a diákokkal, a 4/c osztályban épp interaktív matematikaóra zajlott. Azt, hogy az elmaradt tanórát bepótoltatják-e a diákokkal, még nem tudta megmondani Lóczi László.

Korábban írtuk

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a delmagyar.hu-nak elmondta, hogy a rendőrségre még szerdán tett bejelentést az iskola igazgatója, hogy egy fenyegető levelet kapott, melyben azt közölték vele, pénteken bombát fognak robbantani az intézmény területén. A rendőrség ezért péntek reggel átvizsgálta a területet, és az udvaron egy csőszerű szerkezetet találtak. Azonnal értesítették a tűzszerészeket, akik jelenleg is vizsgálják, tartalmaz-e robbanószert a megtalált tárgy. Az iskola diákjait biztonságba helyezték. További részletek hamarosan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházba juttatta a lengyel bíró Szivicset

Az idegességtől az egekbe szökött a vérnyomása: Tomiszlav Szivics az Újpesttől elszenvedett 2–1-es bajnoki vereség után a kórházban kötött ki. Tovább olvasom