Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Bűnmegelőzés az Idősek Világnapján is

Az idősek kiemelt kockázatú csoportot képeznek bűnmegelőzési szempontból.
A szépkorúakkal beszélgettek a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a korosztályukat fenyegető veszélyforrásokról és az áldozattá válás megelőzéséről.

Az Idősek Világnapja alkalmából a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberi a Kecskeméti Katona József Megyei Könyvtárral kötött együttműködési megállapodás keretében bűnmegelőzési előadást tartottak október 1-jén 10 órai kezdettel.

police.hu
police.hu


Az idősek kiemelt kockázatú csoportot képeznek bűnmegelőzési szempontból, mivel elszigetelt életmódjuk és anyagi lehetőségeik miatt kevésbé képesek a bűncselekmények elleni védekezésre. Hiszékenységük, óvatlanságuk, fizikai és mentális sajátosságaikból adódóan, valamint a társadalomban betöltött szerepüknél fogva sérülékenyebbek, kiszolgáltatottabbak az átlagnál és emiatt kiváló célpontjai egy-egy bűnelkövetőnek.

Erre tekintettel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának meghívott áldozatvédelmi és vagyonvédelmi előadói a könyvtár tanácstermében 30 időskorúval beszélgettek kötetlenül a korosztályukat fenyegető veszélyforrásokról és a megelőzési lehetőségekről, amelyekkel elkerülhetik az áldozattá válást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyükre kerültek a kőszobrok

Visszahelyezték a Piarista Templom tetejére azt a két kőszobrot, amelyeket három éve restaurálás… Tovább olvasom