Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Díjazták a legjobb sportiskolákat

A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) ötödik alkalommal ismerte el az előző esztendőben legjobban teljesítő sportiskoláit: a Kecskeméti Sportiskola, Hírös Sport Nonprofit Kft. a 3. helyen végzett.
A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) ötödik alkalommal ismerte el az előző esztendőben legjobban teljesítő sportiskoláit és sportiskolás sportolóit csütörtökön a Magyar Sport Házában rendezett gála alkalmával. A pályázatok alapján 4 kategóriában 20 intézmény, továbbá 12 sportág legeredményesebb versenyzőit jutalmazták.

A MOB, Lehmann László által vezetett Sportiskolai rendszeréhez több mint 100 köznevelési, és mintegy 20 egyesületi típusú sportiskola tartozik. A program nagyságrendileg 25 ezer általános- és középiskolás fiatalt érint. A magyarországi sportiskolák gyűjtőszervezete a Sportiskolák Országos Szövetsége, melynek elismertségét mutatja, hogy annak vezetője, Kovács Géza, a Magyar Olimpiai Bizottságnak is a tagja.

A házigazda SIOSZ-elnök, a gálán úgy fogalmazott, a sportágfejlesztések időszakában nem lehet elmenni a sportiskolák mellett.

A MOB főtitkára elmondta, a sportiskolai rendszer több mint tíz éves múltra tekint vissza. Korábban a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet, majd NUSI, később az NSI szervezetéhez tartozott, 2012-től pedig a sporttörvény változásainak megfelelően a MOB égisze alá került. A sportvezető a sportiskolákkal kapcsolatban is hangsúlyozta a sport stratégiai ágazattá válását. Az olimpiai bajnok vívó kifejtette, az országos lefedettségű program folyamatos, mintegy 25 ezer gyermeket érint. "A Sportiskolai programot a MOB a jövőben is támogatni fogja" - hangsúlyozta Szabó Bence.

Az EMMI sportpolitikáért felelős helyettes államtitkára, mint mondta, elindult egy folyamat a sportban, a stratégiai ágazatként való gondolkodás, melynek van eredménye, és van hozzá forrás is. A sportpolitikus a sportiskolák megerősítését hangsúlyozta.

V. SIOSZ Gála, díjazottak:

Egyesületi típusú sportiskolák, 500 fő alattiak:

1. Egri Városi Sportiskola 1081 pont

2. Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. 760 pont

3. Kecskeméti Sportiskola, Hírös Sport Nonprofit Kft. 544,5

4. Kaposvári Sportközpont és Sportiskola 358

5. Dunaújvárosi Városi Sportiskola 54 pont

6. Gyulasport Nonprofit Kft. 32 pont.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új üzemet épít Kecskeméten az AXON Kft.

Az új gyártócsarnok alapkőletételi ünnepségét kedden tartották az új Szegedi úti telephelyen. Tovább olvasom