Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Fejlesztések a vasútállomáson

Kecskemét - Több vágányt is átépítenek a kecskeméti vasútállomáson, hogy megfelelően tudják majd fogadni a Mercedes gyárhoz érkező vonatszerelvényeket.
Mint arról korábban beszámoltunk olvasóinknak, az őszre mintegy 450 millió forintos beruházás keretében valósul meg a Szeged-Cegléd vasúti fővonalat a kecskeméti Mercedes gyárral összekötő 906 méter hosszú sínpálya. A beruházás érinti a kecskeméti vasútállomást is, ahol már megkezdődtek a munkálatok annak érdekében, hogy az állomás tudja fogadni a Mercedes gyárhoz érkező, illetve onnan távozó napi öt pár szerelvényt.

Új "Mercedes elágazás" nevű vasúti szolgálati hely létesül, melynek működtetése a mintegy hét kilométerre lévő Kecskemét állomásról fog történni. Az elkészült létesítmény közforgalmú vasútként a Magyar Állam tulajdonába kerül, kezelője várhatóan a Magyar Államvasutak Zrt. lesz.

Komoly fejlesztésekbe kezdtek a kecskeméti vasútállomáson.
Komoly fejlesztésekbe kezdtek a kecskeméti vasútállomáson.

A gyár kiszolgálása érdekében Kecskemét állomáson is történnek fejlesztések. Az első ütemben a gyárba érkező, illetve onnan induló irányvonatok kezelése oldódik meg, átépül két tehervonati vonatfogadó vágány. A jelenleg egyvágányú vasút kapacitásának növelését szolgálja az állomás szegedi végének fejlesztése, sor kerül a mára már teljesen elavult, D55 rendszerű állomási biztosítóberendezés cseréjére is. Erre a MÁV Zrt. KözOP forrást kíván majd megpályázni. A fejlesztések ősszel befejeződnek, és megkezdődik a próbaüzem. Az iparvágány tervezése során a vasúttársaság törekedett arra, hogy a márciustól augusztusig zajló munkálatok a legrövidebb ideig, és a legkevésbé akadályozzák a Kecskemét és Szeged közötti vasúti közlekedést ideiglenes forgalomszüneteltetéssel illetve menetrend módosításokkal.

Olvasóink írták

  • 3. geza 2011. április 12. 15:53
    „Fejlődést”
  • 2. failboat 2011. április 12. 15:21
    „Mennyit ?”
  • 1. geza 2011. április 12. 13:32
    „Ennyit jelent egy termelő, óriás gyár”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anikó berúgott, mint egy csacsi

A dzsungelhét végeztével jöhetett az újbóli dőzsölés, ami mellé egy hawaii parti is dukált. Tovább olvasom