Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Fekvőbeteg jótevőjét rabolta ki a részeges szerencsejátékos

Kecskemét - A Szegedi Ítélőtábla kedden mondja ki a jogerős ítéletet arra a miskei férfira, aki tavaly júniusban kirabolta betegeskedő munkaadóját, hogy nyerőgépezni tudjon.
A 45 éves miskei D. Lajost az ügy későbbi sértettje, Cs. Menyhért 2006-ban befogadta a házába, aki ennek fejében ellátta a ház körüli munkákat, és a fekvőbeteg sértettre is felügyelt, ápolta és ellátta őt. A vádlott és a sértett italozó életmódot folytatott, az alkoholt D. Lajos a sértett által adott pénzen vette meg általában.

Az elsőfokú ítélet szerint 2010. június 25-én reggel a sértett 10 ezer forintot adott át a vádlottnak azért, hogy cigarettát és bort vegyen neki. D. Lajos azonban a kapott pénzből egy presszóban cigarettát vásárolt, a fennmaradó pénz egy részét elitta, a többit pedig játékgépen eljátszotta. Amikor a pénz elfogyott, visszament a lakásba, hogy újabb 10 ezer forintot szerezzen a további nyerőgépezéshez.

A lakásban azonban a két férfi között szóváltás alakult ki. C. Menyhért visszakövetelte a korábban átadott 10 ezer forintot, majd - attól tartva, hogy a vádlott elveszi tőle -, a párnája alól kivette a 30 ezer forintot és az iratait tartalmazó tárcáját, és azt az egyik kezében fogta. A vádlott kicsavarta a tárcát a sértett kezéből, abból kivett 10 ezer forintot, majd a tárcát visszaadta azzal a kijelentéssel, hogy a pénzből bort vesz a sértettnek. Ehelyett viszont újra visszatért a presszóba, ahol a pénz egy részét eljátszotta, a másik feléből pedig italozott. Amikor a pénzt újfent elfogyott, megint visszatért a sértett lakására, és ismét 10 ezer forintot akart szerezni. Ezt a pénzt is kényszerrel vette el a sértettől, és ismét eljátszotta a presszóban. Majd amikor az utolsó tízezresért is visszatért a házba, ekkor már korábban vásárolt flóbert pisztolyát a sértett hasához szorítva vette el a 10 ezer forintot, amit megint eljátszott. A vádlottat úgy fogták el, hogy a sértetthez kiérkező házi gondozó értesítette a rendőrséget - áll az első fokon eljáró bíróság ítéletében.

Az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság folytatólagosan elkövetett rablás és visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntettében mondta ki bűnösnek D. Lajost. Ezért őt 8 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára ahol kedden várhatóan jogerős ítélet születik.

Olvasóink írták

 • 3. dodó 2011. április 12. 21:23
  „A mai tárgyaláson hat és fél évre enyhítették. Biztos megbánta szegínykénk.”
 • 2. dodó 2011. április 11. 21:26
  „Én kicsit sokallom és túl szigorúnak tartom!
  Mi az, hogy 8 évre eltiltják a közügyektől? Nem elég, hogy nem szavazhat, de, hogy még egy kisebbségi képviselőnek sem választhatják meg?”
 • 1. igazságkereső 2011. április 11. 19:29
  „Kéretik az ítéletet helyben hagyni, vagy súlyosítani, enyhíteni nem lehetséges.Aki képes azt az embert bántalmazni, aki segít neki, az embertelen és mint ilyent nagyon súlyos büntetéssel kell sújtani. Rendet kell végre tenni ebbe naz elfajzott országban, a bűnözőket méltó helyükre kell juttatni példás büntetéssel. Elég volt a"rimánkodásból" ezek nem értenek a szép szóból!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliókat utalnak a héten a KTE-nek és a KKSE-hez

A héten elutalják a kiemelt kecskeméti sportegyesületek idei önkormányzati támogatásának 50%-át. Tovább olvasom