Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Felmentették a ballószögi fürdő üzemeltetőjét

Ballószög - Halálos baleset ellenére, bűncselekmény hiányában felmentette a vád alól a ballószögi fürdő üzemeltetőjét a Kecskeméti Városi Bíróság szerdán hozott nem jogerős ítéletében.
A Kecskemét mellett található ballószögi Aranykor termálfürdőben 2008. március 29-én este egy közepesen ittas vendég egy kültéri üres medencébe ugrott, melynek következtében olyan súlyos agysérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban meghalt. Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével mint tettest vádolta az ügyészség a fürdő üzemeltetőjét, mert a vádhatóság szerint elmulasztotta az üzemeltetéssel kapcsolatos rendszabályok betartatását. Benczúr Csaba ügyész vádbeszédében felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Piegel Zsolt bíró bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottat. Indoklása szerint, a halálos balesetet alapvetően az okozta, hogy a sértett körültekintés nélkül használta a fürdőt.

A rövid bírói indoklás szerint, a fürdő üzemeltetője szólt a pénztárosnak, hogy mindenkit figyelmeztessen arra, hogy a kültéri medencét ne használják, mert azon javítási munkálatokat végeznek, ezért a vizét leengedték. A kültéri medence üzemen kívüli állapotra a fürdő területén kifüggesztett táblákkal hívták fel a figyelmet.

Az üzemeltetőnek volt arról tudomása, hogy szaunázás után több alkalommal belemerültek a medencébe, arról azonban nem tudott, hogy szaunázás után abba beleugráltak volna.
A szakértői vélemény szerint, az üres medence a javítások idején munkaterületnek minősült, melyre világítással, nagyobb táblákkal, esetleg elkerítéssel kellett volna felhívni a figyelmet.

Az ügyész az ítélet hatályon kívül helyezéséért nyújt be fellebbezést, azért a per a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folytatódik.

Korábban írtuk:

Mint azt korábban már megírtuk, a vádirat szerint 2008. március 29-én, a ballószögi Aranykor Thermálpark területén egy ott pihenő 45 éves dömsödi férfi a kora esti órákban beleugrott egy 2 és fél méteres medencébe, amely azonban nem volt feltöltve. Ennek következtében olyan súlyos agysérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban életét vesztette. A Kecskeméti Városi Ügyészség a fürdőt üzemeltető alapítvány vezetőjét, D. L.-t halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja. Az ügyészség álláspontja szerint a vádlott nem gondoskodott a vendégek elől elzárt - a vád szerint nem kellően megvilágított és emiatt nem biztonságos - medence felügyeletéről, továbbá nem jelezte a medence leürítésének tényét sem, ami a baleset oka volt.

A vádlott korábban úgy nyilatkozott, hogy ők nem hibáztak, mivel a szabadba vezető összes ajtón olvasható volt a figyelmeztetés, miszerint 2007. október 1-jétől nem üzemel a kinti egység, és csak a saját felelősségükre használhatják a vendégek. Elsőfokú ítélet csütörtök délutánra várható a Kecskeméti Városi Bíróságon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális határátlépőket fogtak el Kunbaján

Öt gyermek is tagja volt annak a csoportnak, akiket hajnalban fogtak el a rendőrök Kunbaja… Tovább olvasom