Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Felújítás előtt a félegyházi vasútállomás

A kiskunfélegyházi vasútállomás 1500 négyzetméternyi parkolásra és gyalogos forgalomra használt területének rendbetételét kérte áprilisban Garai István országgyűlési képviselő a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.
Németh Lászlóné miniszterasszony válaszlevelében ígéretet tett az áldatlan állapotok megszüntetésére.
Garai István országgyűlési képviselőként is gyakran utazik vonattal, ezért, illetve a hozzá érkezett panaszok okán figyelt fel a vasútállomás melletti terület tarthatatlan állapotára.

A képviselő levélben kérte a nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy a hepehupás, télen és esőzések idején különösen balesetveszélyes területet tegyék rendbe. A miniszterasszony áprilisi válaszlevelében leírta, hogy a terület a MÁV Zrt. tulajdonában van és üzemi terület, azon kijelölt parkoló és várakozóhely nincs. Ennek ellenére a felújítását várhatóan június 30-áig elvégzik.

Felújítják végre a félegyházi vasútállomást.
Felújítják végre a félegyházi vasútállomást.

Az üggyel kapcsolatosan Garai István július 16-án a MÁV elnök vezérigazgatójától is kapott levelet, amelyből kiderült, hogy a közbeszerzési eljárások elhúzódása miatt a munkálatok megkezdése késik. Az országgyűlési képviselő elégedett Dávid Ilona tájékoztatásával, hiszen abból kiderül, hogy nem csak az elhanyagolt területet újítják fel, hanem egy 55 milliós beruházásnak köszönhetően a félegyházi vasútállomás teljes környezete megújul.

A levelezés során az is kiderült, hogy a MÁV tervei között szerepel, hogy uniós források segítségével felújítják a Szeged és Temesvár közötti vasútvonalat. Ez jelentős fejlődési lehetőséget biztosítana a dél-magyarországi régiónak, benne Kiskunfélegyházának is.

Olvasóink írták

  • 2. papipa 2012. július 26. 10:14
    „Nem vagyok még túl öreg, de ahogy ismerem a sztorit, az én életemben már nem döcögök rajta.”
  • 1. kowalsky 2012. július 26. 08:22
    „minden évben téma a DM-ben, mint a télen hideg van és a nyáron meleg van sztorik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendbe teszik a játszótereket Félegyházán

A napokban elkezdték a Városfenntartó Szervezet munkatársai Kiskunfélegyháza önkormányzati tulajdonú… Tovább olvasom