Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Fergeteges Forgatag

Kecskemét – A mozgássérültek sportbemutatójával telt a legutóbbi Éjszakai Forgatag. Legalább 50 gyerek vett részt a rendezvényen, ahol épek és sérültek együtt sportolhattak, szórakozhattak.
Aki betért tegnap délután a Spartacus Sportkör széchenyivárosi pingpongtermébe, találkozhatott Boronkay Péter kétszeres paratriatlon világbajnokkal, kipróbálhatta a bocciát, a mozgássérültek sportját, de lehetet még csocsózni, pingpongozni és szájjal festeni is. Aki pedig megéhezett szendviccsel, pogácsával és a helyszínen sült kürtős kaláccsal csillapíthatta étvágyát.

2007 óta minden hónap utolsó péntekén Éjszakai Forgatagot rendez a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér, valamint az ELEVEN Ifjúsági Közösségi Tér. A programra elsősorban azokat a széchenyivárosi gyerekeket várják a szervezők, akik hátrányos helyzetűek, de az ajtó bárki előtt nyitva áll, aki szeretne sportolni, nyüzsögni, barátkozni. Sokszor egész családok jönnek el, és töltik itt együtt a péntek estét. – A rendezvény lényege, hogy az utcán csellengő gyerekeket megpróbáljuk becsalogatni, és értékálló szórakozást biztosítani a számukra egy drog- és alkoholmentes környezetben. Most az iskolákban tartott ballagások miatt ugyan kevesebben jöttünk össze, de a hangulat maradt a régi – mondta el a delmagyar.hu-nak a rendezvény szervezője, Ferencz Klaudia.

Forgatag - Ép és sérült sportolók játszottak a gyerekekkel - KÉPGALÉRIA

A minden alkalommal más-más témára épülő programsorozat – nevéből is adódóan, Forgatag – mindig szolgál valamilyen érdekességgel a gyerekeknek. Tegnap az Alapítvány a Sportoló Fogyatékosokért bocciásai muatták meg, krekesszékkel is lehet sportolni.

– Magyarországon még mindig tabutémának számít a fogyatékosság. Többször előfordult, hogy az utcán a kisgyerekek megbámultak. Az édesanyjuk, pedig rögtön megszidta őket, hogy nem szabad, ahelyett, hogy elmagyarázta volna nekik, vannak emberek, akik így születnek, vagy balesetet szenvednek, de attól még teljes életet élnek. A fogyatékkal élők sem ufók, bátran lehet tőlünk kérdezni. Ezen a hozzáálláson szeretnék változtatni, ezért is örülök, ha megkeresnek egy-egy ilyen rendezvény kapcsán – mondta a kétszeres paratriatlon világbajnok, Boronkay Péter, aki kilenc nap múlva Mallorcán vesz részt egy fél-ironman versenyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaptárostól lopta el a méheket - majd egymillió a kár

18 család méhet loptak el Mátéházapuszta külterületéről. A kár 800 ezer forint. Tovább olvasom