Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Gáláns férfiak a hölgyek ünnepén

Kecskemét - Reggel óta látni virággal sétáló urakat Kecskemét utcáin. Van, aki egy szál virággal, mások egy egész csokorral a kezükben sietnek, de vannak, akik egy egész doboznyit visznek a tavasz hírnökeiből.
Március 8-a a nemzetközi nőnap. Az ünnep létrehozói szerint ez az egyszerű, de mégis történelmet alakító nők napja, ami azt a küzdelmet eleveníti fel, melyet a hölgyek évszázadokon át vívtak azért, hogy a társadalomban egyenlő jogokkal és lehetőségekkel élhessenek.
Kíváncsiak voltunk rá, a kecskeméti férfiak ünneplik-e a nőnapot? Felköszöntik-e hölgyismerőseiket, rokonaikat március 8-án?

Péntek Róbert délelőtt még virág nélkül sétált át a város főterén, de elmondta, minden évben fel szokta köszönteni családja hölgy tagjait. – Virágot szoktam nekik vinni, mindig valami tavaszit, általában játszintot. Fontosnak tartom, hogy ilyenkor kedveskedjünk a hölgyeknek egy kis ajándékkal – tette hozzá Róbert, aki elárulta, este köszönti fel majd kedvesét.

Gáláns férfiak a hölgyek ünnepén - KÉPGALÉRIA

Botos Tamás már gyönyörű virágokkal a kezében sétált át a piaccsarnokon. - A páromat és a kislányomat lepem meg ezen a napon. A kedvesem idén liliomot, a kislányom pedig játszintot kap. Minden évben felköszöntöm őket. A kislányom hat éves, születése óta minden évben kap tőlem virágot ő is – tudtuk meg Tamástól.

Szundi István általában fréziával kedveskedik ilyenkor a család hölgy tagjainak és kedves ismerőseinek. - A kisfiamat is arra tanítom, hogy ilyenkor illik a hölgyeket egy szál virággal köszönteni. Azonban nálam minden nap nőnap, hiszen nagyon fontosak számomra a hölgyek, becsülöm őket – mondta a delmagyar.hu-nak István.

Lipka József most már nem a nőnapot, hanem inkább a Valentin napot ünnepli. - Március 8-a helyett február 14-én lepem meg valamivel a számomra legfontosabb hölgyeket. Vágott virágot elvből nem veszek, inkább édességgel vagy valami más apró ajándékkal kedveskedek nekik – tudtuk meg Józseftől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tököli ott lesz a Hollandia ellen készülő válogatott keretben

Tököli Attila, a KTE-Ereco csatára is meghívót kapott a Hollandia elleni Európa selejtezőre készülő magyar válogatott keretébe.
Tovább olvasom