Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Gyermekgyilkosság: a fiúk kihányták a gyógyszert, Sziszi lenyelte

Baja - Gyógyszerrel mérgezte meg két nevelt fiát és örökbe fogadott lányát, majd saját magát egy nő hétfőn Baja külterületén, Mártonszálláson. A kislány meghalt, a két fiút és az asszonyt még ápolják. A rokon, a szomszéd és az osztályfőnök is értetlenül áll a tragédia előtt.
– Ha újságírók, azonnal menjenek innen! – emeli fel a hangját egy karikás szemű fiatalember Mártonszálláson szerda reggel. Hétfő óta családjával foglalkozik a sajtó. Aznap a 47 éves Hódos Erzsébet nagy mennyiségű gyógyszert adott két nevelt fiának, Bélának és Gusztávnak, valamint adoptált lányának, a 10 éves Szilviának. A kislány meghalt, a 11 és 8 éves fiút és az asszonyt még ápolják.

Mikor kiderül, hogy nem a kereskedelmi tévéktől vagyunk, barátságossá válik a férfi. Elárulja: ő a híradóknak nyilatkozó Németh Sándorné fia, a tragikus sorsú apa unokaöccse.

Ebben a házban történt a tragédia.
Ebben a házban történt a tragédia.

 – Szerdán engedély nélkül törtek be az udvarunkba a tévések, édesanyám azóta is zaklatott állapotban van, ahogy az egész család – mondja házuk előtt állva Németh Attila. Gyermekei még nem fogták fel, mi történt. Mindig együtt játszottak. Várják vissza Sziszit.

Hétfőn, miután megtudta, mi történt, átrohant Hódosékhoz, végig a családdal volt. – A fiúk szerencsére kihányták a gyógyszert, a kislány azonban szorgalmasan bevette azokat – mondja megtörten.
Hódosék mindhárom gyermeket úgy nevelték, mint a sajátjaikat. Attila szerint semmi sem utalt arra, mire készül Erzsike. Igaz, a szekrénye tele volt gyógyszerrel.

A kiscsávolyi tagiskolára kitűzték a fekete zászlót. Gyászolnak a helyiek. A szerző felvétele

A kiscsávolyi tagiskolára kitűzték a fekete zászlót. Gyászolnak a helyiek.
 A szerző felvétele


A fiatalember elmondja: unokatestvére nem akar beszélni a sajtóval, most épp a temetést intézi, és a gyerekosztályra jár a két fiúhoz. Valóban: Hódos Istvánt, a családapát nem találjuk otthon, csak a tévéknek nyilatkozó szomszédasszonyt, Hornyák Mihálynét. – Továbbra is le vagyok sújtva, nem értem az egészet. Azt azonban tudom, hogy az asszonynak gondjai voltak, néhány éve már volt pszichiátriai kezelés alatt – mondja az idős nő.

Rendesnek, dolgosnak ismerik a családot a „lakhandiként" emlegetett környéken. A szomszédok szerint mindhárom gyermek vidám volt, együtt bicikliztek, játszottak az utcán, interneteztek a közösségi házban.

Hódosék szomszédasszonya, szerint értetlenül áll a történtek előtt.
Hódosék szomszédasszonya értetlenül áll a történtek előtt.

A környékbeliek által Dugóként ismert családapa a kórházban dolgozik, egykor beteghordó volt, de derékbántalmai miatt kisegítő lett, többek között vért kell szállítania. Munkahelyén szigorúan megtiltották mindenkinek, hogy nyilatkozzon az ügyről – tájékoztat egyik közvetlen kollégája.

– Guszti az én jobbkezem, mindenben számíthatok rá. Krétát, szivacsot, naplót hoz, akkor is, ha nem kértem. A családot körülbelül 4 éve ismerem, a szülők mindent megtesznek a gyerekekért – halljuk az első osztályos Guszti osztályfőnökétől, Glavatityné Fölnagy Ágnestől a bajai Sugovica Általános Művelődési Központ és Sportiskola Kiscsávolyi Tagiskolájában. Itt tanult Sziszi is, harmadikba járt.

Glavatityné Fölnagy Ágnes: Guszti a jobbkezem.
Glavatityné Fölnagy Ágnes: Guszti a jobbkezem.

Az osztályfőnök körbevezet a tantermen, ahol Guszti tanul, megmutatja a magatartástáblát. A kisfiú neve előkelő helyen, Micimackó kaptárjában található. A pedagógus beszélt az apukával és a kisfiúval is. Szerinte Hódos István összetört, Guszti pedig nem is érti, hogy mi történik körülötte. Azt kérdezte pityeregve a telefonban: Ági néni, ugye járhatok még ebbe az iskolába?

A választ még senki sem tudja. A családsegítők intézkednek az ügyben, információink szerint nagybaracskai szülőkhöz kerülhet a testvérpár. Németh Attila szerint 3 órával a tragédia után már kijelölték az új nevelőszülőket.

Olvasóink írták

 • 12. royal 2011. július 23. 06:56
  „én is el vagyok képedve,mikor a tv-be is látom nap mint nap,hogy pl:Egyszer a 5 - 6 éve nevelte a gyerekeket egy szülö,s semmi épeszü indok nélkül elveszik s odaadják ilyen szülöknek,szerintem a rendörségnek e téren is nyomozgatnia kéne,hogy ugyan miért van ez?”
 • 11. randika 2011. július 22. 07:56
  „7!
  nekem is van ilyen ismim,évek óta nem adnak nekik gyereket még nevelni se pedig mindenben megfeleltek....a cikk szerint ez a nőnemű pszichiátriára jár...járt ésmég náluk voltak a gyerekek??????ne már!!!!emberek ébresztő!!!!!!! mikell még ahhoz hogy olyan emberek kapjanak nevelt gyereket aki megis érdemli?????? szerencsétlen kislány”
 • 10. deszkás 2011. július 21. 17:09
  „WACKY! Miért háborogsz? A "többi" hszből mit olvasol ki? Érdekes hogy a 6hsz fel sem tűnt v kötekedsz? Te tudod.”
 • 9. Wacky 2011. július 21. 15:42
  „3. deszkás 2011.07.21. 11:06

  láttál már lelkileg megviselt embert?? ha igen, akkor nem mondanál ilyeneket!!”
 • 8. jozko 2011. július 21. 15:05
  „Duma, ellentmondások - húspiac.
  Meg kell élni valamiből...
  Hányingerem van ettől.
  Bárcsak a kislánynak is az lett volna.”
 • 7. meinl 2011. július 21. 14:29
  „Egy ismerősöm hosszú évek óta szeretne örökbefogadni.Már minden téren kiforgatták,szétcincálták,és már-már elvették a kedvét is.Nagyon vágyik egy gyerkőcre.Ellenőrzik folyamatosan az úgymond "belső lelkivilágát".Hányingert kapok komolyan.És akkor itt van ez a nő,aki már évek óta pszihiátriai eset,senkinek nem tűnik fel a gyámügynél hogy kezelve volt.”
 • 6. deszkás 2011. július 21. 13:17
  „Minden társadalom v nép annyit érdemel ahogy bánik a gyerekekkel és az idősekkel. Egy Japán közmondás nem pontos forditása.”
 • 5. ascendum 2011. július 21. 12:52
  „2. deszkás 2011.07.21. 09:13
  Bizony, ez így van, sokan anyagi haszonszerzés reményében "tartanak" nevelt gyerekeket, ugyanígy csinálják egyesek azt is, hogy állami gondozásba adják a sokadik utódot, hiszen akkor nekik az állam szépen gyűjt egy számlán az életük elkezdéséhez pármillió forintot - mikor meg ugye kikerülnek a rendszerből, a szülői ösztönök hirtelen a felszínre jönnek, ha érted... egyébként azt ne hidd, hogy a gyámhivatali alkalmazottak nem tudnak ezekről, legalábbis "személyes vélemény" szintjén - gyámhivatali ismerősöm sokszor panaszkodik a lehetetlenségek miatt - valahol inkább a jogszabályok útvesztőjében kellene keresgélni a probléma okát. Talán ugyanez érvényes a többi említett gondra is. Alapjában véve kényes dolog a téma, nehéz igazságot tenni.”
 • 4. macska125 2011. július 21. 12:47
  „Elég baj, hogy megint egy újabb tragédia, aminek kapcsán még a család azt a részét tovább zaklatja a média akik éppen semmiről se tehetnek. Szörnyű ez a szenzáció hajhászás!!!
  Nagy élmény lehet fotózni a házat ahol laktak, stb... Kevesebb csámcsogás, és több segítség kellene.
  1. !!!! IGEN! Régen felül kellett volna vizsgálni a gyámügy,-hivatal gyerekjólét meg mifene hatóságokat tényleg rég át kellett volna reformálni, semmit érő, lassú, papírgyárak !!!”
 • 3. deszkás 2011. július 21. 11:06
  „A cimhez elég az osztályfőnök arcát látni,mindent elárul.”
 • 2. deszkás 2011. július 21. 09:13
  „Egyre érdekesebb dolgok derülnek ki számomra aki innen onnan "legózva "tájékozódik. Bizony ezeket a gyerekeket "gazdasági mankónak "is használják ami még nem lenne baj csakhogy mikor baj van akkor első hogy a környezet (rokon,barát,szomszéd,ismerős) van pellengérre állitva mint "ő is tehet" elven. Ha a környezetéből valaki ezzel előáll hogy "én úgy látom" a hivatalos verdicht lesöpri az aztalról mint nem bizonyitható dolgot. A másik ami látható volt és a környezetemből veszem a példákat(!) a gyámügy egy tehetetlen lomha lassú "hatóság". Miért is kell idézőjelbe rakni? Aztán a szociális munkás feladata csak a kajahordásra korlátozódik másutt is! Annakidején azt gondoltam ez olyan "szervezet lesz aki megteheti hogy a gondozott érdekében hogy felelősségre vonhassa az apát (anyát) a körülményekért (miért "nem tud" gy.tartást fizetni mikor autóval közlekedik? >>> (?)”
 • 1. mazsolaszolo 2011. július 21. 08:37
  „Vélhetőleg ugyanarról a kislányról és a két fiúról van szó:

  http://www.kalocsaineplap.hu/hu/kornyek/baja_gyilkossag_megfojtotta_megmergezte

  Nekem is feltűnt, hogy egy 10 éves gyerekben miért nem működött az alap életösztön, az önvédelem. Nos, ezért. :(

  Annak kifejezetten örülök, hogy AZONNAL ráléptek a túlélő kisfiúk traumájára. Szívből kívánom a két kis túlélőnek a legeslegjobbakat! Egy profi szakembert, aki segít nekik ezt a borzalmat kimosni a kis lelkükből, és áldott jó, meleg szívű, kedves, szerető és tisztességes nevelőszülőt!

  A Gyámhivatal rendszerét pedig ideje volna alaposan átstrukturálni, a nem odavalókat elküldeni a más munkát keresni, a gyámügyi rendszert megreformálni, kedves FIDESZ-KNDP többiek és Orbán Viktor! Ők, ezek a kis Árvácskák is a nemzet jövője, ha ez eddig nem tűnt volna fel senkinek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többmilliós kárt okozott a vihar Kiskunhalason - fotó

Óriási vihar vonult végig szerdán Kiskunhalason is: az orkánerejű szél délelőtt fákat döntött ki,… Tovább olvasom