Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Hagyó-per: az egyik vádlott a tárgyalás áthelyezését indítványozta

Kecskemét - A hatodrendű vádlott védője azt indítványozta, hogy helyezzék át az illetékességgel rendelkező bírósághoz a Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó büntetőpert.
Ha a csütörtöki tárgyalási napon előterjesztett indítványt nem találná megalapozottnak a törvényszék, akkor Bárándy Péter ügyvéd bírói kezdeményezés, egyedi normakontroll iránti eljárás alkotmánybíróság előtt történő megindítását kéri - áll a Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró által felolvasott indítványban.

A védő azzal indokolta kezdeményezését, hogy az OBH kijelölési legitimációját megalapozó rendelkezést az Alkotmánybíróság visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a december 29-én kihirdetett határozatában.

A védői indítványt a törvényszék rövid tanácskozás után elutasította, mert álláspontja szerint van hatásköre és illetékessége az eljárás lefolytatására.

A határozat ellen több vádlott és védő fellebbezést nyújt be, így a Szegedi Ítélőtábla dönt róla.

Ezután az ügyész megkezdte a H. Éva hatodrendű vádlottat érintő vádpontok ismertetését.

A Központi Nyomozó Főügyészség folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt vádolta meg Hagyó Miklóst és társait.

Olvasóink írták

  • 1. Mozimasiniszta 2013. január 17. 19:20
    „netán még a bíró elvtárs személyére is tettek javaslatot ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elzárják a csajokat Freditől

Németországból kapott lányokat maga mellé a Kecskeméti Vadaspark mandrillja. Tovább olvasom