Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Húszan a raktérben: baleseti helyszínelő buktatta le őket

Az ellenőrzött autóban ülő férfi azt állította, hogy zöldséget szállít egy budapesti piacra.
A Kiskőrösi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője péntek éjszaka a város belterületén látott el járőrszolgálatot, amikor a Dózsa György úton intézkedés alá vont egy kistehergépkocsit, és annak vezetőjét, Á. György 48 éves pirtói lakost. A férfi azt állította, hogy zöldséget szállít egy budapesti piacra. A rendőrnek gyanús lett a sofőr viselkedése, ezért a megvizsgálta a rakományt.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Kiderült, hogy a teherautó rakterében 20 szír állampolgár volt összezsúfolva. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a helyszínre megerősítésként érkező járőrök elfogták és előállították őket. A sofőr elismerte, hogy pénzért kellett volna a személyeket továbbszállítania. Á. Györggel szemben - őrizetbe vétele mellett - a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya indított eljárást embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A határsértők közül 15 szír rendelkezett személyazonosításra alkalmas érvényes okmánnyal, így őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak adták át. A többi 5 külföldivel szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálat Idegenrendészeti Osztálya kiutasítást előkészítő őrizetet rendelt el, és a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el őket.
A cikkhez tartozó galéria képei:

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét meghosszabbították az ebzárlatot Kecskemétről

A hosszabbítást az indokolta, hogy további veszettségi esetek fordultak elő, legutóbb január 17-én. Tovább olvasom