Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Ifjú kecskeméti hegedűs sikere a Zathureczky versenyen

A negyedik alkalommal megrendezett országors versenyen korcsoportjában a kecskeméti Kökény Eszter győzött.
Az Országos Zathureczky verseny a pályára készülő hegedűs növendékek számára a legkomolyabb hazai megmérettetés, melyen ráadásul nem csak magyar növendékek indultak.

Kökény Eszter a III. korcsoport nyertese lett Liu Miranda társaságában – második díjat nem adott ki a zsűri; valamint kortárs magyar szerző darabjának megszólaltatásáért ötödmagával különdíjat is kapott. Külön megtiszteltetés volt a kecskeméti lány számára, hogy a gálahangversenyen két darabot is eljátszhatott.

Kökény Eszter hat éves korában kezdett hegedülni. 2005 óta több alkalommal első díjat nyert a galántai Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyen, rá két évre: 2007-ben a szombathelyi Koncz János Országos Hegedűverseny II. helyezettje lett. 2011-ben szintén II. helyen végzett a zágrábi „Fiatal Virtuózok – etűdök és skálák" Nemzetközi Hegedűversenyen, majd 2013-ban ugyanezen a versenyen III. helyezést ért el. Szólistaként fellépett a Szekszárdi Kamarazenekarral és a dán Remus ifjúsági zenekarral Magyarországon és Németországban, a kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskola kamarazenekarával Franciaországban.

A 2010-11-es tanévtől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kivételes Tehetségek Előkészítő Tagozatának hallgatója, Földesi Lajos tanítványa. Eszter szerepel a MOL Új Európa Alapítványa által 2012-ben kiadott „Ifjú tehetségeink" CD-n, az Alapítvány támogatásainak köszönhetően mesterhegedűn mestervonóval szólaltatja meg a műveket. Mint elmondta: a Zathureczky Emlékversenyen elért kiemelkedő sikere jelentős motivációt jelent számára a muzsikus pálya folytatásához.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel ezer látogató a GAMF állásbörzéjén

A börzére 200 munkakörbe több mint 1300 állásajánlattal érkeztek a cégek. Tovább olvasom