Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Illegális motorverseny az Aldi parkolójában - videó

Kecskemét - Az egyik bevásárlóközpont parkolójában tartják illegális versenyeiket egyes kecskeméti motorosok. Videóval.
Az egyik legnagyobb videó megosztó portálra maguk a motorosok töltötték fel, ahogy a parkolóban száguldoznak kis köbcentiméteres motorkerékpárjaikkal, néha mindössze néhány centiméterre az oszlopoktól és a közlekedő autóktól. A felvétel bizonysága szerint váltott futamokban, kettesével mérik össze vakmerőségüket a fiatalok, néha ráhozva a szívbajt a bevásárolni szándékozó autósokra.


Az Aldi parkolójában csapatják a kecskeméti motoros fiatalok.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. ftm 2011. március 30. 21:45
  „Kedves Motoros, és Anti-motoros honfitársaim!

  Bár, a képen szereplő fiatalokat nem ismerem, de a videóról nagyon is jól tudom, hogy március 15.-ei "hosszú" hétvégén készült. Ergo, az áruház vásárlóit, illetve elméletileg senkit nem zavarhattak, hiszen magánterületről lévén szó, ugyebár senki nem hajthatna be, ha nincs nyitva az áruház.
  Továbbá, nem értem a felháborodásokat. Ti/Önök szívesebben vennétek, ha az utcán, iskolák előtt motoroznának? Kétlem.
  És a legfontosabb dologról nem is beszélve. Egy motor biztonságos használatához megfelelő rutin szükséges. Ugye mondanom sem kell, hogy egy ilyen motorozás alkalmával, mennyivel többet fejlődik a "rider", mint egy szimpla városi tötymörgés esetén. És badarság, hogy nem kell tudni a motort lábtartóig fektetni, ha kell teligázról lehető legrövidebb féktávot venni, mert ez a hétköznapi közlekedés alkalmával hasznos, életmentő lehet!
  Nem csak a saját életét mentheti meg, hanem a tisztelt fikázódó kommentelők életét, netán gyermekük életét, ha ő/ön példának okáért felelőtlenül lép le az úttestre. De ezernyi változatot sorolhatnék még.
  Bár, nagyon hosszúra eresztettem mondandóm, remélem átgondolja mindenki magában, milyen hasznos is egy ilyen "technikai tréning", önös és köz érdekből egyaránt. Itt veszélyeztettek a srácok a lehető legkevesebb embert!! Ráadásul nem felelőtlenül, bukósisak nélkül, nyitott ruházatban. Véleményem szerint sokkal nagyobb veszélyforrás egy olyan vagány csávó, aki védi az aldi parkolóját, aztán 2 hét múlva előhúzza a motorját, és strandpapucsban 200+-al végigdönget minden településen.
  Részemről ennyit fűznék a témához, és remélem el jön majd a SZEBB JÖVŐ, mikor is az emberek anyázó egymásnak esés előtt végiggondolják és reálisan mérlegelik azt, amiről vitázni szeretnének.
  Maradok tisztelettel: Egy fiatal motoros, aki nem csak tv-ben, és "tribünön" látott versenypályát és nagyon jól ismeri, mennyit is lehet 1-1 ilyen alkalommal fejlődni!”
 • 39. fer981 2011. március 30. 10:10
  „joy : azért nem kapja el a rendőr őket , mert több esze van mint neked:)”
 • 38. joy 2011. március 30. 05:31
  „Rendőr miért nem kaja el őket balesetveszély okozásáért.
  50 000 HuF/kopoltyú bírság, mert a parkoló nem versenypálya!”
 • 37. Nórikám 2011. március 30. 00:26
  „Ahogy látom nem tolongtak a vásárlók! Kire is hoztak szív bajt? Egyébként ha nyitva lett volna az Aldi, egész biztosan elhajtották volna a srácokat.”
 • 36. szacsabee 2011. március 29. 20:45
  „Szerintem a legtöbben pont ilyen hülyegyerekek voltunk valamikor, akik csináltak hasonló dolgokat, félelmetes szimszonokkal, babettákkal, romettekkel stb... Ennyi szerintem”
 • 35. CAGIVAs 2011. március 29. 19:37
  „Nézzük már meg csak úgy videó alapján mit lehetne elmondani erről az "illegális" motorversenyről.

  Sok fiatal ésszerűen gondolkozva nem a forgalomba teszteli motorja és maga tudását hanem lehetőleg egy forgalom mentes jó állapotú parkolóban. Mivel a Kecskemét és környékén elhelyezkedő pályák amire pályadíjat kell fizetni és a pálya 90%-át nagymotoros foglalja ezért a kismotorral rendelkező fiatalok részére mondhatni alkalmatlan... Ezért is esett választásuk egy akkor éppen zárva tartó bevásárlóközpont parkolójára. Ahol szinte senkit sem veszélyeztetve motorozhatnak...

  De ebből lett egy illegális motorverseny száguldozó fiatalokkal és a több száz bevásárlót veszélyeztetve...
  Pár ajánlat ami még beleférna a cikkbe: Alkoholt és drogot fogyasztott fiatalok, Életre halálra menő verseny, Több kocsit is összetörtek, Verseny után kirabolták az áruházat....

  Miért kell a motorosokat állandóan lejáratni? És alaptalan dolgokkal vádolni ???”
 • 34. kimidani 2011. március 29. 17:42
  „Hát ez az, nem is 1 rendőr ment el az aldi mellett aznap, és 1 szót nem szóltak :D”
 • 33. bundy 2011. március 29. 17:38
  „Március 15.-én valószínűleg rengeteg vásárló járt az Aldiban! Mellesleg a rendőrök is látták, hogy motorozgatunk...De építsenek egy ingyenes pályát ahol lehet motorozgatni ha valakit ez zavar, hogy pár Simos meg mocis összefut és normális körülmények közt gurulgat. Nekem ennyi lenne a véleményem.
  Üdv:bundy”
 • 32. kimidani 2011. március 29. 16:17
  „Ez a cikk egy vicc! Ha kicsit is megnézi a videót a cikk írója akkor jól látja hogy 1 vásárló nem megy el, meg autók se állnak a parkolóban. Ez március 15. volt és akkor zárva van az üzlet és senki nem volt veszélyeztetve. Senkinek nem lett ártva ezzel a motorozással.”
 • 31. biromester 2011. március 29. 14:15
  „Nem akarok itt senki pártjára sem állni de azért a "...néha mindössze néhány centiméterre az oszlopoktól és a közlekedő autóktól..." illetve a "...néha ráhozva a szívbajt a bevásárolni szándékozó autósokra..." kijelentések enyhén szólva túlzások. a parkolóban mindössze egy autót látni ami nyilván "hozzájuk" tartozik, lévén nyitvatartási időn kívüli időszakban vannak ott. :) Vásárolni szándékozó autóst illetve gyalogost nem láttam. Való igaz az oszlophoz közel mennek el, ejnye bejnye. Szerintem a zajártalmon kívül (de ahogy nézem ipari területről van szó szóval nagyon senki nem hallja rajtuk kívül) senkit sem zavar. A többi közlekedőre szerintem nincsenek veszéllyel ahogy a parkolón helyezett magántulajdonra se. Szerintem ez egy "szerencsés" jútbis keresgélésből született (szerintem erőltetett) cikk. További jó munkát és olvasást kívánok mindenkinek!”
 • 30. Wacky 2011. március 29. 13:41
  „kifejtve!!
  A szívbaj ráhozása, olyan hogy a kedves autós félre rántja a kormányt vagy befékez!!
  és azok a centiméterek is valahogy közel 1 méterek min.!

  és valahogy az se stimmel hogy "bevásárolni szándékozó autósokra." 1db volt összesen... az is áthaladó volt mert kintről kanyarodott, és a felvételen nem látszik a parkolóban kocsi csak a tuning verda, az meg egyértelmű hogy kié!! a többi a autós pedig az úton ment, semmi közük nem volt a bevásárlóközponthoz!!”
 • 29. Wacky 2011. március 29. 13:31
  „és ez kit érdekel????????????????
  örüljenek hogy,
  1: olyan napon csinálták amikor nem volt senki a környéken!!
  2: nyílt terepen csinálják, és nem a városban, nem a forgalomban, nem az embere között a járdán, nem a játszótér mellett, hanem egy "elhagyatott" részen!!

  Hol a francba lehet látni hogy "néha ráhozva a szívbajt a bevásárolni szándékozó autósokra." ??????????
  Kedves cikk író talán nem kéne eltérni a realitástól!! Mert ez rosszindulatú megjegyzés valótlan konkretizálása, ami nem áll helyt!!”
 • 28. fer981 2011. március 29. 13:08
  „jancsika :) a gyerekek biztos nem voltak éhesek, és ezért nem akartak szalonnát sütni:) gondolom a motorozásra szánt 1-2 órájukat, a hozzájuk legközelebb eső alkalmas helyen akarták eltölteni:) ha nekem van 1 órám motorozni, én se megyek el kukutyinba, mert oda se érnék 1 óra alatt :) az, hogy elesnek, esetleg neki mennek valaminek, ez minden közlekedési járműben benne van, biztos, hogy ezen már rég tul vannak:) egy sima amatör versenyen is elesnek , akár többször is, nem mindenki olyan motoros mint te, hogy túrázgatni, nézelődni szeret közben:) hozzáteszem, hogy az ilyen motorosok nem is tudnak motorozni, csak motorral közlekedni:)”
 • 27. Besenyő_Pistabácsi 2011. március 29. 12:45
  „Csak azért írtam a halálra rémült vásárlókról mert egyet sem látni a környéken! Szerintem a srácok kinéztek valami ünnepnapot a versenyzésükre. Egyik körülmény sem jelenti azt hogy helyeslem a dolgot, csak a cikkben írt túlzásra akartam célozni!”
 • 26. Tyt 2011. március 29. 11:43
  „15, jancsika

  Ekkora sületlenséget :))
  "az utolsó motor ami kifordul a "versenyre" az nem más, mint egy 50-es vagy 125-ös gyorsasági motor"

  Ha a rendszámosra gondolsz, az egy aprilia RS125, nyitott verzióban 30 lóerő körül van, végsebessége 160km/h, természetesen nem a parkolóban :)

  "Némelyiket gyárilag felszerelik egy Power szelep nevezetű fantasztikus találmánnyal, ami ugy tudvalévő, hogy egy kis löketet ad a gépsárkánynak."

  A power-szelep a kétütemű motorok esetében csupán a kipuffogónyílás keresztmetszetének változtatásával optimalizálja a motor működését az alsó -illetve a felső fordulatszám-tartományban.”
 • 25. Lacusch69 2011. március 29. 11:17
  „Fazer: először (´92?) ilyesmit a párizsi körgyűrűről láttam, egy akkor aktuális 1100-as GSX-R-rel.
  Sokáig közkézen forgott a szegedi motorosok között a videó egy részlete.
  Ismereteim szerint ;) a 47-esen is készültek hasonló felvételek.”
 • 24. suzukirobi 2011. március 29. 11:12
  „inkább ez, mint hogy otthon üljenek egész nap a számítógép előtt...
  viszont ha szánnak rá egy ezrest, mehetnek a gokartpályán 20 percet, és az élmény is nagyobb”
 • 23. pEtya 2011. március 29. 10:52
  „A videón 1:12-nél ott megy a sündörkocsi...”
 • 22. Csonka László 2011. március 29. 10:00
  „Nem rendőrségi üldözés volt ???????? A városi őrsnek is vannak mocijai ! De, bezzeg a múltévben a Rókusi templom előtt gyülekezett a Jobbik+Gárda, 2.mocis +1.járőr kocsis (igaz egy darabon tolták is) járőr érkezett, "lihegve"!”
 • 21. fazer 2011. március 29. 09:57
  „#20 ... ahogy a többi is.
  Ha egy igazi gyökeret szeretnétek fikázni:
  http://www.youtube.com/watch?v=gNA2HATZ6pg
  Aztán végignézni ám! :D”
40 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat évet kapott a szerb heroincsempész

Hat év fegyházbüntetésre ítélt jogerősen a Bács-Kiskun Megyei Bíróság egy koszovói heroincsempészt, aki a tompai határátkelőn akart heroint behozni az országba. Tovább olvasom