Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Két év alatt ötezer új munkahely jött létre Kecskeméten

Kecskemét - Két év alatt ötezer új munkahely jött létre Kecskeméten, emellett jelentősen emelkedtek a város adóbevételei is - mondta Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere csütörtökön.
2012 végére a Mercedes gyár dolgozóinak a létszáma elérte a 3 ezer főt, ezen kívül jelentősek a német cég beszállítóinak a beruházásai is - hangsúlyozta a várost a második ciklusban irányító politikus, aki egyben Bács-Kiskun megye 1-es választókerületének országgyűlési képviselője is.

A város adóbevételei 2011-ben 5 milliárd 8 millió forintot tettek ki, amely 2012-ben 5 milliárd 870 millió forintra emelkedett.

Zombor Gábor szerint Kecskeméten 2012-ben a legnagyobb gazdasági eseményt a Mercedes üzem beindulása jelentette, miközben több kiemelt jelentőségű beruházást adtak át, illetve több még folyamatban van.

A polgármester hangsúlyozta: a munkahelyteremtő beruházások közül kiemelkednek a Mercedes-beszállítók beruházásai, a svájci tulajdonú Phoenix Mecano csoport 2,1 milliárd forintos beruházással elkészült új logisztikai központja, valamint a müncheni központú Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. közel 5 milliárd forint összegű beruházással épülő új gyárának és tesztlaborjának az építése, melyet 2012. decemberében kezdtek meg.

Kecskemét polgármestere emlékeztetett arra: a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. a gazdasági válság idején, 2009 óta több mint 500 új munkahelyet teremtett a városban.

Zombor Gábor fontosnak nevezte, hogy a tervek szerint 2013-ban átadják a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontját, amelyet a KÉSZ csoport épít 2,5 milliárd forintból, 723 millió forint uniós támogatással.

A polgármester utalt arra, hogy a város 2007-ben indította el gazdasági ösztönző adópolitikáját, amelynek révén 1,6 százalékra csökkent a helyi vállalkozási adó mértéke, ez az országban a nagyvárosok közül a legalacsonyabb. A növekedés nem lassul, mert több nagyberuházás is előkészületben van, amelyek bejelentése 2013-ban történik majd meg - tette hozzá a polgármester.

A város közlekedési infrastruktúrája is jelentősen javul, mert az északi elkerülő út építése 2013 elején megkezdődik, illetve az intermodális pályaudvar kialakítására vonatkozó projekt a második fordulóban is nyert, most a tervek elkészítésére vonatkozó közbeszerzési eljárást kell lebonyolítani - tette hozzá. Zombor Gábor kiemelte: az intermodális pályaudvar, valamint a város belső körútjainak és a városba bevezető utaknak a négysávúvá alakítása 2015-ben elkészülhet.

Fontos esemény, hogy 25 új, vélhetően hibrid hajtású autóbusz beszerzési eljárása is megkezdődött, amelyek már 2013 végére forgalomba állhatnak - fogalmazott a polgármester. Természetesen nincs eldöntve, hogy melyik cég szállítja be a buszokat, a kiválasztásuk közbeszerzési eljárás keretében történik, az eljárás már elkezdődött - fűzte hozzá.

Olvasóink írták

  • 1. kipkop 2013. február 07. 22:28
    „Botka elvtárs, Szegeden mennyi új munkahely jött létre az regnálása alatt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyosan megsebesített egy kislányt egy kutya Szabadszálláson

Az adatok alapján elszakadt a nyakörve annak a nagy testű kutyának, ami Szabadszállás belterületén az egyik lakóház udvaráról szabadult el ma délután. Tovább olvasom